Prvi detalji za 8. sezonu serije Igra prijestolja, uključujući bitku svih bitaka

Nakon neočekivane objave o castingu Naomi Wats za glavnu ulogu u prequelu serije Igra prijestolja, danas su vrane doletile i s prvim detalji o finalnoj sezoni ove megapopularne serije. Entertainment Weekly, je objavio je prvu službenu fotografiju iz osme sezone, u kojoj možemo vidjeti novopečeni (incestuozni) par zmajsku kraljicu, Danerys Targaryen i Jona Snowa, kralja na Sjeveru, u prisnoj, zimskoj atmosferi. No ono što nas više zanima je i naslovna priča novoga izdanja.

U iščekivanju samog trailera, EW nam je pružio detalje vezane za početak sezone. Sezona bi trebala započeti u Winterfellu, u epizodi koja će evocirati na sam početak serijala. Tako ćemo umjesto procesije kralja Roberta, gledati dolazak zmajske kraljice i njezine vojske u sjedište Starkovih. Uslijediti će reunion velikog broja likova, koji će se trebati pripremiti za nadolazeću prijetnju.

Što nas dovodi do najzanumljivih detalja, vezanih za taj centralni događaj. A to je, sudeći prema izjavama glumaca, showrunnera Davida Benioffa i Dana Weissa, te režisera Miguela Shapocnika (kao i zdravog razuma) – majka svih bitaka – koja bi trebala nadmašiti sve ikad viđeno na malim ekranima, uključujući i nezaboravnu Bitku kopiladi iz prošle sezone. Radi se o napadu Bijelih hodača i vojske mrtvih na Winterfell, epskoj bitci koja bi mogla odlučiti sudbinu Westerosa. Da se doista radi o gigantskom događaju može se vidjeti i iz tehničkih detalja. Čak 55 noći, Shapocnik je snimao bitku na proširenom setu Winterfella. A posebno je zanimljivo da se tu nije stalo. Nakon što je vanjsko snimanje završilo, ekipa se preselila unutar gigantske Titanik hale u Belfastu, gdje se snimanje nastavilo još nekoliko tjedana! Bitka, koja bi trebala zauzeti cijelu epizodu, neće imati samo jedan fokus. Već bi trebala pratiti nekoliko likova na drugačijim lokacijama u njihovih pokušajima da zaustave apokalipsu. Da se to prikaže kako zaslužuje, Winterfell, koji fanovi dobro poznaju, značajno je proširen. Dodani su vanjski bedemi, a prostorije su međusobno povezane šetnicama u jednu cijelinu. Prema izjavama glumaca, sada se može povjerovati da se živi u Westerosu.

Osim same bitke, showrunneri su podijelili još jedan intrigantan detalj. Radi se o sceni s „likovima koje gledatelji ne očekuju“. O čemu se to točno radi. Očekuje li nas povratak Daaria Naharisa, Jaqena H’Ghara, ili možda oživjele Catelyn Stark? Sve su opcije otvorene, budući da HBO koristi neke od dosad neviđenih metoda da spriječi curenje informacija, uključujući i trenirane sokolove koji se obračunavaju sa zalutalim dronovima.

Iako je nacrt osme sezone bio u planu od samog početka, saznali smo i da je HBO (nažalost) odbio ideju Benioffa i Weissa da prikažu finale kroz tri dugometražna filma. Ovakva odluka je razumljiva, budući da HBO zaradu temelji na pretplatnicima, kao i da je čak i s pedigreom i ogromnom bazom fanova, film ipak riskantni potez. No showrunneri nas uvjeravaju da nećemo ostati zakinuti za filmsko iskustvo na malim ekranima. Upravo je ovo razlog da se sezona, po prvi put sastoji od samo šest epizoda, od kojih svaka košta više od 15 milijuna dolara. A čak i ova skraćena sezona snimala se skoro pa dvije godine.

EW naslovnu priču, i dodatne detalje, poput reakcija glumaca na scenarij finala, i sudbinu njihovih likova možete pronaći ovdje.

Igra prijestolja se vraća u travnju 2019. godine.

Igra prijestolja

Igra prijestolja

Check Also

Strange New Worlds je trenutno jedina igrana Trek serija s budućnošću, ali novosti nas očekuju uskoro!

Nakon što Discovery završi sa svojom petom i ujedno posljednjom sezonom planirom za početak iduće …

MGM Plus 23. travnja starta s 2. sezonom horor serije From i doku serijom Amityville: An Origin Story

Streaming servis MGM Plus proslavit će pola puta do Noći vještica iliti Halfway to Halloween …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics