Stigle su prve reakcije na AMC-ovu adaptaciju romana NOS4A2

U veljači je izašao prvi teaser za AMC-ovu nadnaravnu seriju NOS4A2, a početkom ovog mjeseca objavljen i novi teaser koji potvrđuje iznimno jezivi ton tv adaptacije popularnog horor romana, autora Joea Hilla. Sada su stigle i prve rekacije na pilot koji je premijerno prikazan na SXSW Film Festivalu. Ukoliko je suditi po prvim osvrtima na pilot, AMC je uspješno i hrabro zagazio u ovu adaptaciju. Mi smo kao polazište uzeli dva izvora, koji se slažu u tome da ovaj pilot nije standaradna verzija. Nije riječ o urednom predstavljanju u svijet i likove, nego je gledatelj odmah spušten u dubine kompleksnog svijeta, izazivajući ga s terorom s kojim će se ključni protagonisti naći licem u lice. Dakle ovo će biti osvježenje gdje oni koji nisu upoznati s pričom neće dobiti uobičajeno objašnjenje što, kako i zašto, nego će se pilot gotovo tvrdoglavo braniti od detalja. Ne očekujte da će vam bilo što biti jasno podcrtano, ili da će vam se sinopsis rastvoriti jasno i pitko. “NOS4A2 je zainteresiran da priču ispriča svojim tempom s gotovo prekrasnom samouvjeronošću da će gledatelj s vremenom uhvatiti korak.” – Slash Film

Ono što će čitatelje romana vjerojatno jako zanimati da je pilot otkrio kako i serija poput romana egzistira u dijeljenom Kingovom svemiru. Na 692. stranici romana nalazi se mapa koja otkriva skrivene ceste koje Manx koristi za dolazak u Christmasland. Mapa otkriva intrigantne lokacije koje ovo djelo povezuju s ostalim Hillovim i Kingovim djelima poput It, Horns i Locke & Key.

Za one koji ne znaju gotovo ništa o romanu, a koje zanima da li je pilot dobar Slash Film je objavio da nas bazirano na jačini prve epizode očekuje jako dobra serija. Da je vrlo zagonetna i jezivo propulzivna, te da je najveći problem dočekati još. Slash Film je pilotu dao ocjenu 9/10.

“Postoji ogroman nivo talenta involviranog s ovom serijom, kako ispred tako i iza kamere, i to je vrlo očito. Premijerna epizoda je posvećena tome da nas zainteresira za ovaj svijet i u tome uspjeva.” – Bloody Disgusting, koji je pilotu dao ocjenu 4,5/5.

Seriju produciraju AMC Studios i Tornante Television. Tvorac i showrunner serije je veteran Jami O’Brien (Fear The Walking Dead, Hell On Wheels). Hill i O’Brien su i izvršni producenti, zajedno s Lauren Corrao, dopredsjednicom kuće Tornante Television. Prvu sezonu čini 10 epizoda koje na male ekrane stižu u ljeto ove godine. Kari Skogland (The Handmaid’s Tale) režira prve dvije epizode.

NOS4A2 nas upoznaje s Vic McQueen, mladom umjetnicom koja otkriva da ima nadnaravne sposobnosti. Ona će ukrstiti puteve s još jednom osobom s “darom”, Charliejem Manxom, koji za razliku od nje koristi svoje darove kako bi sijao užas i ostvario svoje ciljeve. On otima djecu u svom Rolls Royceu – naziv romana je tablica njegovog auta – te se hrani njihovim dušama kako bi zauvijek ostao mlad. Ono što ostane od dječjih tijela ostavlja u Christmaslandu, izobličenoj Manxovoj verziji Božićnog sela, gdje je svaki dan Božić, i nezadovoljstvo je strogo zabranjeno. Vic mora poraziti Manxa i spasiti njegove žrtve, bez da izgubi razum ili postane i sama njegovom žrtvom.

Ashleigh Cummings glumi glavnu heroinu serije Vic McQueen, koja samo što nije započela svoju posljednju godinu srednje škole u Massachusettsu. “Ona je djevojka iz radničke klase koji ima tako kreativan um da joj zapravo daje neku vrstu supermoći”, izjavio je showrunner Jami O’Brien. “Charlie Manx postaje svjestan njezinih mogućnosti i shvaća da ona za njega može biti pogubna, pa mora brzo odgonetnuti što će učiniti u vezi nje.”

Iako Quintov lik ima vampirske sklonosti, naslov serije aludira na ime horor filma F.W. Murnaua Nosferatu što izravno upućuje na tablice na Manxovom automobilu, Rolls-Royce Wraith iz 1938. godine. “Automobil ima vrlo posebnu povezanost s Charlijem Manxom”, izjavio je O’Brien. “Opisao bih ih kao partnere u zločinu.”

Glavne uloge tumače već spomenuti Zachary Quinto (Star Trek, American Horror Story) kao Charlie Manx i Ashleigh Cummings (The Goldfinch, Hounds of Love) kao Vic McQueen, te Olafur Darri Olafsson (Lady Dynamite) kao Bing Partridge, Virginia Kull (The Looming Tower) kao Linda McQueen, Ebon Moss-Bachrach (The Punisher) kao Chris McQueen, Jahkara Smith (aka Sailor J) kao Maggie Leigh i Ashley Romans (Shameless) kao detektivka Tabitha Hutter.

Check Also

Novi video i poster za film Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves!

Paramount Pictures je objavio novi video i friški poster za film Dungeons & Dragons: Honor …

The Last of Us: uzbudljivi, puni trailer za HBO-ovu postapokaliptičnu seriju!

Tijekom panela na Brazilian Comic-Con Experienceu objavljen je puni trailer za HBO-ovu nadolazeću adaptaciju jedne …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics