Prva knjiga Ciklusa o demonima Petera V. Bretta dobiva tv adaptaciju!

Danas donosimo super vijesti za fanove autora Petera V. Bretta i njegovog fantasy serijala Ciklusa o demonima (The Demon Cycle). Prva knjiga serijala – Oslikani čovjek (The Warded Man/The Painted Man) se razvija za televiziju. Producenti koji stoje iza projekta su Roger Birnbaum i Mark Kinsey (The Magnificent Seven, The Hustle) i to pod banerom njihove kuće Electromagnetic Productions (EMP). Iako je projekt tek u ranoj fazi producenti su ga zamislili kao franšizu koja bi adaptirala svih pet romana popularnog serijala. Ostali producenti su Spike Seldin (The A-Team) i Kearie Peak (Leverage, The Librarian series) za Remarkable Media te Simon Barry (Warrior Nun, Continuum) i Stephen Hegyes (Warrior Nun, Fifty Dead Men Walking) za Reality Distortion Field (RDF). Barry bi također trebao obnašati i funkciju showrunnera, dok je za scenarij zadužen JD Zeik (Witchblade, Ronin).

Prvi dio književnog serijala objavljen je 2008. godine i bestseler je New York Timesa. Od tada je bio prodan u 27 zemalja i preveden na 26 jezika. Knjigu Oslikani čovjek je kod nas objavio Hangar 7, kao i drugi nastavak Pustinjsko koplje te knjigu s dvije novele serijala Veličanstveni Bazar i Brayanovo Zlato. Trenutno na Inverzijinom webshopu možete kupiti taj komplet po akcijskoj cijeni pa iskoristite priliku da otkrijete taj fantastični svijet. Uronite u svijet u kojemu noći pripadaju demonima.

Zanimljivo je da ovo nije prvi pokušaj adaptacije. 2016. godine New Harlem Partnership je kupio prava za prvu knjigu serijala za potrebe filmske adaptacije. Još je možda zanimljivije od koga su kupili prava, koja je držao ni manje ni više nego Paul W. S. Anderson (Resident Evil, Death Race).

Kako je projekt tek u vrlo ranoj fazi što smo već i spomenuli, za sada se uz njega ne vežu nikakva glumačka imena, niti je poznato na kojoj mreži ili streaming platformi bi se serija mogla naći.

Check Also

Prvi pogled na Tron: Ares!

Disney je otkrio prvi pogled na Tron: Ares, koji predstavlja nastavak filma Tron: Legacy. Nemojte …

Prvi pogled na reboot filma The Crow!

Konačno smo dobili prvi pogled na reboot filma The Crow (Vrana), u vidu netom objavljenih …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics