Promocija knjige Ispod Neba na kojoj će sudjelovati i sam autor Guy Gavriel Kay

 

Sutra, 10. svibnja u 19:00 sati u Algoritam MK knjižari Gajeva, Zagreb održat će se promocija knjige Ispod neba poznatog pisca Guya Gavriela Kaya. Na promociji će sudjelovati i sam autor javljanjem uživo putem videolinka, a s njim će razgovor voditi urednik Neven Antičević.

U ovoj epskoj priči iz pera jednog od najutjecajnijih pisaca fantastike, dolaze do izražaja sve njegove kvalitete – široka paleta likova na platnu zbivanja koja određuju sudbine naroda, briljantna promišljena karakterizacija protagonista koja ih čini vjerodostojnim akterima pažljivo osmišljenog zapleta i uvijek – uz ushit bitaka i pritajene melankolije zbog sudbine koja se nemilice poigrava s junacima, usprkos svim njihovim naporima da je promijene.

U prijevodu Maje Buljan, Algoritam po jedanaesti put objavljuje majstora žanra koji je svojim opusom obilježio post-tolkiensko razdoblje. Naslovna ilustracija djelo je Martina Springetta.

Na nedavno održanoj Fantastičnoj noći knjige u Branimir centru je također održan svojevrsni kratki susret s Kayom. Tada je autor napisao pismo posebno za svoje hrvatske obožavatelje u kojem je opisao kako je upravo prilikom jednog od posjeta Hrvatskoj dobio inspiraciju za najnoviju knjigu “Children of Earth and Sky“. Više o pismu, kao i samoj knjizi koja samo što nije izašla na engleskom jeziku moći ćete čitati u tekstu koji upravo pišemo, a koji ćemo začiniti i s pokojom novošću koju će Kay sasvim sigurno sutra otkriti (to je za one koji nisu u mogućnosti sutra biti u Gajevoj, a svi ostali pravac knjižare, vidimo se tamo!)

09052016_Guy_Gavriel Kay_Ispod_neba_cover

Check Also

Captain’s Log #3.6: Nostalgija na okupu

Strpljenje se ipak isplati. Ovotjedna epizoda Star Trek: Picarda vratila je na male ekrane sve …

Captain’s Log #3.5: Prijatelji i neprijatelji

Malo pomalo, Star Trek: Picard se pretvara u iznenađenje godine. I to veoma dobrodošlo iznenađenje. …

Jedan komentar

  1. Da pogodim: još “fantasyja” bez magije..?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics