NYCC: Otkrijte epski podmorski rat u produženom traileru za Aquaman

Iako nas još mjeseci dijele od premijere filma Aquaman, možemo sa sigurnošću reći da nas očekuje podmorski spektakl. Naime, Warner Bros i DC odlučili su otkriti sve karte i na ovogodišnjem NYCC-u, prikazati produženi trailer, prepun ključnih scena iz filma, u trajanju od čak pet minuta. Da li će ovo postati trend još ne znamo, ali čini se da će misterij radnje prije gledanja samog filma, postati luksuz.

Trailer nam daje (možda i pre) dobru ideju što nas očekuje na velikim ekranima ovog prosinca, počevši sa uobičajenom hero origin pričom, u kojoj po prvi put možemo vidjeti i kraljicu Atlantide koju glumi Nicole Kidman. Upravo je ona majka naslovnog junaka Arthura Curryja iliti Aquamana (Jason Momoa), koji nakon što otkrije svoje podrijetlo, napušta ljudski dom, te zajedno s družicom Merom (Amber Heard) kreće u epsku avanturu da nađe podmorsko kraljevstvo Atlantide. I to u pravi čas, jer se njegov zli brat Orm (Patrick Wilson), i general Black Manta (David Hyde) spremaju da Ocean pretvore u bojno polje.

Traileru ne manjka vizualne raskoši, od misterioznih ruševina usred Sahare, koje evociraju Indiana Jonesa, do high-tech podmorskih gradova Atlantide. Možemo vidjeti čak nekoliko spektakularnih akcijskih scena, od jurnjave ulicama i krovovima mediteranskog gradića, do masivnog podmorskog okršaja između armija predvođenih Aquamanom i Ormom. Dinamika i akcija ne treba čuditi jer film režira znalac James Wan (Furious 7). Da DC misli na fanove, pokazuje i originalni Aquamanov oklop, koji će nesumnjivo oduševiti fanove.

Posebno zanimljiv je i naglašen humoristični ton, koji podsjeća na Marvelovu prokušanu formulu, i koji je DC već prezentirao u „Wonder Woman“. Čini se da je studio naučio lekciju i odmaknuo se od Snyderevskog mraka i sivila. A da li će se Aquaman pridružiti svojoj mitološkoj družici i time prekinuti DC-jevo prokletstvo, vidjeti ćemo 21. prosinca.

Aquaman

Check Also

Amazon je naručio spin-off serije The Boys

Vaughtov kinematografski svemir se širi! Ako vam je kao i nama Amazonova serija The Boys …

Samuel L. Jackson predvodit će novu Marvelovu seriju kao Nick Fury za Disney+

Nick Fury se vraća na velika vrata u Marvelov kinematografski svemir (MCU), nakon što smo …

Web Statistics