Prisoners of the Ghostland: Cage protiv duhova, samuraja i nindža!

Prisoners of the Ghostland je još jedan u nizu neobičnih otkačenih filmova u kojima glavnu ulogu tumači Nicolas Cage. Iako je u zadnje vrijeme Cage praktički okrunjen za kralja čudnih nezavisnih filmove u intervjuu za EW je izjavio da je upravo Prisoners of the Ghostland možda njegov najluđi film do sada. Nije da glavna linija priče nije poznata, dapače čak i previše podsjeća na jedan kultni film, no opet to ne znači da nam ostatak neće donijeti puno upitnika, uskličnika (odnosno wtf momenta), a kao što naslov kaže očekuju nas i samuraji, nindže i duhovi. Regularni nezavisni bučkuriš za koji je još rano za procjeniti koliko je dobar ili koliko je loš.

Cageovi filmovi imaju široki dijapazon, Pig je trenutno iznimno hvaljen, no ne spada u žanr pa nismo o njemu pisali, ali kritika i gledatelji su vrlo zadovoljni, što govore i iznimno visoke ocjene na Rotten Tomatoes (97% kritika, 83% geldatelji). Ni Color Out of Space ne zaostaje puno, čiji osvrt smo i objavili prošle godine. Willy’s Wonderland nije baš uspio oduševiti, ali po ocjenama i kritikama se ne čini kao loše ostvarenje, ali očekivanja su ipak bila veća, jer ovako smo očito dobili Cagea u elemenutu samo u ne baš dobroj priči.

Prisoners of the Ghostland je režirao japanski redatelj Sion Sono (Love Exposure, Antiporno) kojemu je on ujedno i prvi film na engleskom jeziku. Sono pak za razliku od Cagea tvrdi da je to vrlo klasična priča, priča o heroju. Film je svoju premijeru već doživio u sklopu Sundance Film Festivala, a sada je konačno poznato i kada stiže u kina i na digitalne platforme – 17. rujna. S obzirom na datum izlaska za očekivati je da ćemo vrlo skoro dobiti i prvi službeni trailer. Što se pak tiče kritičara i novinara koji su već imali prilike pogledati film njima je izgleda film vrlo solidan, trenutno stoji na ocjeni od 76% na temelju 70 recenzija. Većini kojima film i nije osobito legao je zajedničko to da smatraju da bi ga trebalo pogledati jer je u najmanju ruku luda vožnja koja vrijedi biti pogledana unatoč svojim manama. The Verge kaže: “Predodređen je za sljedeći kultni film Nica Cagea. Otkačen, krvav i nema apsolutno nikakvog smisla.”

Cage tumači zloglasnog kriminalca Heroa, poslanog spasiti otetu djevojku koja je nestala u mračnom nadnaravnom svemiru. Moraju slomiti prokletstvo koje ih veže i pobjeći od tajanstvenih ‘revenantsa’ koji vladaju Zemljom duhova, gdje se istok susreće sa zapadom u vorteksu ljepote i nasilja. U igri je i kožno odijelo koje će se samouništiti nakon pet dana ako Hero ne obavi svoju zadaću… Dakle nešto poput Bijega iz New Yorka s nadnaravnim okusom.

U filmu uz Cagea glavne uloge tumače Sofia Boutella, Nick Cassavetes i Bill Moseley.

Check Also

Doctor Who: novi trailer za specijalne epizode povodom 60. godišnjice!

BBC je objavio novi trailer za trio posebnih epizoda povodom obilježavanja 60. godišnjice serije Doctor …

Loki: novi teaser za 2. sezonu otkriva da vrijeme ističe!

Trailer za drugu sezonu Disneyjeve serije Loki dobili smo u srpnju, a sada kada nas …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics