Presjek fantastičnog filmskog tjedna

 

Fox ponovo oživljava Predator franšizu i to na čelu s Shaneom Blackom koji će biti zadužen za režiju i scenarij. Zanimljivost je da je Black glumio lik Hawkinsa u originalnoj verziji filma. Nakon objave da se radi o rebootu filma, već idući dan je istu redatelj opovrgao te izjavio da je zapravo riječ o ‘inventivnom nastavku’. Što će nam to sve skupa donijeti tek ćemo morati vidjeti.

Dobili smo i prvi službeni pogled na postapokalptični ‘Mad Max: Fury Road’ s Charlize Theron i Tomom Hardyjem na friškoj naslovnici Entertainment Weeklya popraćenu galerijom fotgrafija koje jako podsjećaju na prijašnje iteracije. To možda ne bi trebalo čuditi s obzirom da je redatelj (George Miller) isti kao i u prethodna tri filma. Tom Hardy izgleda odgovarajuće ulozi, iako je neminovno da će nam svima faliti šarm Mela Gibsona i ono što je baš on udahnuo u ulogu. Miller je istaknuo da će se film vrtiti oko jedne potjere koja počinje na samom početku i kojom film završava 110 minuta kasnije. Prvi teaser trailer ćemo po svemu sudeći dobiti tokom Comic-Cona.  Podsjećamo da Pobješnjeli Max ove godine slavi svoju 35. godišnjicu i upravo tim povodom ćete ga imati prilike i gledati u sklopu ovogodišnjeg Fantastic Zagreb Film Festivala (ponedjeljak, 21:30 sati, ljetno kino Tuškanac).

28062014_Presjek_Max

Kad smo već kod Fantastica, treba napomenuti da je jučer bilo njegovo otvorenje. Sad već četvrto izdanje Fantastic Zagreb Film Festivala otvoreno je hvaljenim australskim horor filmom Babadook. Jennifer Kent, inače glumici, je ovo prvo dugometražno redateljsko djelo (do sada je režirala tek jedan kratki film i epizodu serije “Two Twisted”). Iznimno suptilno i nadasve nadareno je odradila nadnaravnu priču o samohranoj majci i njezinu sinu koji padaju u mračni zagrljaj opasnog čudovišta imenom Babadook. Sjajna psihološka drama je doista izvrsna u kreiranju napetosti i drame, ali u posljednoj trećini filma zbog propadanja u tipične holivudske horor manire propušta priliku da bude pravo remek-djelo. No, bez obzira na to, film vrijedi sat i pol vašeg vremena.

27062014_STJEPAN HUNDIC

Otvorenju festivala prisustvovao je i uspješni srpski redatelj Milan Todorović koji nam već večeras u 21.30 sati na ljetnoj pozornici Tuškanac predstavlja svoj napeti, nagrađivani fantastični triler Nimfa. Milan radnju smješta u Boku Kotorsku, a slavni Franco Nero igra crnogorskog starosjedioca koji zna tajnu napuštene tvrđave na otočiću Mamuli gdje obitava mitsko morsko biće – prekrasna ali nemilosrdna sirena. Popularna glumica Kristina Klebe poznata po ulozi u hororu Noć vještica te talentirana Natalie Burn iz akcijskog ostvarenja Plaćenici 3 utjelovljavaju mlade amerikanke koje stižu na bezbrižni odmor u Boku Kotorsku ni ne sluteći kakvo će ih zlo tamo zadesiti.

27062014_Nymph Movie

U domaća kina je u četvrtak stigla četvrta inkarnacija priče o neobičnim metalnim bićima koja imaju moć transformacije. Transformeri: Doba izumiranja Michaela Baya nastavljaju se na radnju prethodnog filma, no ovdje glavne uloge imaju teksaški izumitelj lošeg financijskog stanja i njegova prelijepa kćer tinejdžerskih godina. Iako čak i zanimljivo započne, Bayovi Transformei se ubrzo pretvore u digitalni pirotehnički spektakl i besmislenu akciju koja ne jenjava do samoga kraja. Film je namijenjen isključivo zagriženim ljubiteljima Michaela Baya ili Hasbro igračaka koje se pretvarju iz automobila u fajterske robote, nikako poklonicima čak i osrednje akcije.

27062014_Transformers 4 Promo Banner (1)

Ovaj tjedan je i službeno potvrđeno da se Guillermo del Toro vraća nastavku filma Bitka na pacifiku iliti čudovišta protiv ogromnih robota. Redatelj je izjavio da radi na scenariju zajedno sa Zakom Pennom (X2) te da film na velike ekrane stiže 07. travnja 2017. Također je napomenuo da animiranu seriju smještenu unutar “Pacific Rima” odnosno njegovog svijeta možemo očekivati i prije nastavka filma.

Tjedan je kao što možete primjetiti bio pun vijesti iz filma. Oglasio se i Roberto Orci, redatelj Zvjezdanih staza 3 te objavio da će film biti smiješten u potpunosti u svemir, brod kreće na svoje famozno petogodišnje putovanje. To je samo jedna rečenica, ali lijepo je vidjeti da se vraćaju korijenima, iako nas muči činjenica da će Orci ‘peći’ redateljski zanat baš na Zvjezdanim stazama, no što je tu je.

Check Also

Finalisti nagrade Locus za 2024. godinu

Svake godine dodjeljuje se jedna od najprestižnijih žanrovskih književnih nagrada – Locus Award. Za sada …

Nominacije za nagradu Hugo 2024.

Objavljeni su finalisti za prestižnu žanrovsku nagradu Hugo 2024., Lodestar Award za najbolju knjigu za …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics