Premijera druge sezone serije Penny Dreadful je pred vratima

 

HBO najavljuje premijeru druge sezone nadnaravne serije “Penny Dreadful” koja će na HBO GO-u biti dostupna od ranih jutarnjih sati, u ponedjeljak, 4. svibnja, samo nekoliko sati iza američke premijere. Gledatelji HBO-a moći će je pratiti od 29. svibnja, petkom u 21:05h.

Penny Dreadful je već nakon prve sezone proglašena hitom. U zastrašujućem psihološkom trileru, u viktorijanskom Londonu susreću se neki od najstrašnijih likova iz književnosti, uključujući dr. Frankensteina i njegova stvora, Doriana Graya i slavne likove iz romana Dracula. Penny Dreadful uspješno isprepleće ove klasične originalne horor-priče u novu dramu za odrasle.

Kreatori serijala su John Logan iza kojeg su već tri nominacije za nagradu Oscar (Hugo, Avijatičar, Gladijator) i oskarovac Sam Mendes (Vrtlog života), a u njoj se na ekrane, kroz 10 novih epizoda, vraća poznata glumačka ekipa koju predvode Eva Green (kao Vanessa Ives), Josh Hartnet (Ethan Chandler) i Timothy Dalton (Ser Malcolm Murray).

Penny Dreadful je saga puna mračnih misterija i napetosti. Ona obitava u polusvijetu između stvarnosti i nadnaravnog – gdje osobni demoni iz prošlosti mogu biti snažniji od vampira, zlih duhova i besmrtnih zvijeri.
Za vrijeme ere iznimnog tehnološkog i znanstvenog eksperimentiranja likove pokreće fatalna znatiželja. Neki su obuzeti istraživanjem svijeta, drugi ispitivanjem granica života. Njihovi mračni pothvati na zastrašujuće načine rasvjetljavaju nepoznato. U vrijeme puno grijeha i istraživanja psihe, ljubav i strast oskvrnuti su dubljim, mračnijim misterijima. Pateći od nedostatka ljubavi, likovi se predaju erotskim iskušenjima koja rezultiraju stravičnim, onosvjetskim posljedicama. Unatoč individualnoj otuđenosti, likovi sklapaju neočekivane saveze da dognaju veće zlo. Penny Dreadful isprepleće te priče, i one poznate i one nove, u kompleksan psihološki triler…

Check Also

The Expanse je dobio obnovu za šestu i ujedno posljednju sezonu!

Nakon što je serija The Expanse 2018. bila otkazana na Syfy-ju zaživjela je na Amazonu …

Equinox: prvi teaser za intrigantnu Netflixovu dansku SF seriju!

Netflix nam uskoro donosi još jednu zanimljivu europsku žanrovsku seriju. Ovaj puta riječ je o …

Web Statistics