Premijera druge sezone HBO-ove serije Preostali očekuje nas 05. listopada

 

24092015_The_Leftover_S2_post_1

Home Box Office najavljuje drugu sezonu serije iz originalne HBO produkcije “Preostali” koja će na HBO-u u Hrvatskoj biti emitirana u isto vrijeme kada i u SAD-u: 05. listopada, u noći između nedjelje i ponedjeljka, u 03:00 h po lokalnom vremenu.

Prva epizoda Preostalih će biti istoga dana premijerno dostupna i na servisu HBO On Demand i HBO GO, a ponovno prikazivanje na HBO kanalu zakazano je istoga dana odnosno u ponedjeljak u 20:05 h.

Od Damona Lindelofa, Emmyjem nagrađenog scenarista serije “Izgubljeni” (Lost), stiže nam nova sezona dramskog serijala “Preostali” (The Leftovers), utemeljena na bestseleru autora Toma Perrotte (suautor i izvršni producent). Serija prati stanovnike jednog gradića čija je uvjerenja razorila globalna katastrofa nazvana Odlazak, tijekom koje je 2% svjetske populacije ‘odvedeno’ (odnosno nestalo).

U drugoj sezoni koja se odvija četiri godine nakon Odlaska i godinu nakon događaja prikazanih u prvoj sezoni, sada bivši policijski načelnik Kevin Garvey i njegova najbliža obitelj – kći Jill, djevojka Nora Durst (koja je u Odlasku izgubila cijelu obitelj) te beba Lily (koju je netko ostavio na njihovu pragu na kraju prošle sezone) – preselili su se iz gorućih ruševina Mapletona u državi New York u Jarden u Teksasu, zvan Čudo – jedini grad u SAD-u u kojem nitko od njegovih 10.000 stanovnika nije nestao. Sprijateljivši se s Murphyjima, afroameričkom obitelji iz susjedstva, Kevin se nada da će pronaći mir i rješenje u ovom modernom raju, ali na kraju se bori s novim demonima (i duhom Patti Levin), kada se u njegovoj blizini dogodi još jedan događaj sličan Odlasku. U New Yorku Kevinova otuđena žena Laurie napustila je Ostavljene krivce – šutljive, u bijelo odjevene nihiliste koji puše jednu cigaretu za drugom – te je unovačila sina Toma (nekadašnjeg štićenika pokojnog iscjelitelja Svetog Waynea) da joj pomogne spašavati i reprogramirati regrute Krivaca, katkad s dobrim, katkad s lošim rezultatima.
Snimljena u Austinu, druga sezona Preostalih premješta fokus s Mapletona (ostavljenog u plamenu u finalu prve sezone) na teksašku zajednicu pošteđenu gubitka ijedne duše. Jarden iliti Čudo je postalo svojevrsna meka, prisiljena da ograniči priljev hodočasnika ogradom i traženim dnevnim propusnicama. Ali njegov status rajskog utočišta ugrožen je kada se tajanstveni nestanak dogodi ubrzo nakon, ili zbog, dolaska Garveyjevih u grad.

Glumačka postavu čine Justin Theroux kao Kevin, kojeg je iskustvo u Mapletonu navelo da da ostavku kao načelnik policije i preseli se u Čudo, gdje opet proživljava nove muke mjesečarenja i nastavak dijaloga s Patti (Ann Dowd), Carrie Coon kao Nora, koja se unatoč svemu nada da će novi dom i obitelj vratiti njezin život u normalu, Amy Brenneman kao Laurie, koja očajnički želi raskrinkati Ostavljene krivce, ali nije sigurna kamo njezin alternativni put vodi, Margaret Qualley kao Jill, koja se poveže s Murphyjevim spiritualnim sinom Michaelom (Jovan Adepo*), Chris Zylka kao Tom, čija prošlost sa Svetim Wayneom utječe na njegovo sadašnje zvanje, Liv Tyler kao Meg, sada glavna prijetnja ženi koja ju je regrutirala u Ostavljene krivce, Kevin Carroll* kao John Murphy, Kevinov susjed s moćnim vezama u Čudu; Regina King* kao Erika, liječnica i Johnova žena, Scott Glenn kao Senior koji prihvaća vizije koje muče njegova sina, Christopher Eccleston kao velečasni Matt Jamison, Norin brat koji je prije nje došao u Čudo i nastavio svećeničku službu, Janel Moloney kao Mattova gotovo komatozna žena Mary, i drugi.

Prva epizoda će promotivno biti dostupna svima putem usluge HBO GO.
Prva epizoda nove sezone serije će u periodu od 05. listopada do 04. studenog biti dostupna besplatno svim gledateljima u Hrvatskoj, putem internet usluge videa na zahtjev HBO GO. Svi koji u tom periodu posjete www.hbogo.hr moći će uživati u ovom intrigantnom ostvarenju.

Otputujte i vi u Čudo… Populacija: 9,261; Odlazaka: 0

24092015_The_Leftover_S2_post_2

Check Also

Slumberland: trailer i poster za Netflixovu obiteljsku fantasy avanturu!

Netflix je u kolovozu objavio prvi teaser za visokobudžetni, obiteljski fantasy film Slumberland, redatelja Francisa …

Black Panther: Wakanda Forever – novi, epski trailer za Marvelov iščekivani nastavak

Marvel je danas objavio novi trailer i postere za iznimno očekivani nastavak Black Panthera kojeg …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics