Pregled prvog dijela kratkog filma Fantastic Zagreb Film Festivala

 

U sklopu Fantastic Zagreb Film Festivala očekuje vas i program kratkog filma. Program je ravnomjerno podjeljen na dva dana, utorak i srijedu, gdje se u oba slučaja odvija u 19:00 sati u kinu Europa. Kao i uvijek izdvojit ćemo one kratke filmove koji spadaju u žanr, kojeg ove godine na programu ima dosta što nas posebno veseli.

Danas krećemo s kratkim filmovima koji nas očekuju u utorak 01. srpnja, dok ćete pregled za srijedu 02. srpnja dobiti sutra:

DEDALO je kratki portugalski sf film kojeg smo već predstavili na našem portalu (trailer). Film neodoljivo podsjeća na Aliena, od glavnog lika, broda, stvora, mraka kao jednog od likova i štiha filmova 80-tih godina. Redatelj filma je Jerónimo Rocha, a radnja se zbiva oko žene koja pokušava preživjeti na svemirskom teretnjaku/rafineriji, dok je love prilično zlokobni, dugoprsti vanzemaljski stvorovi.

REM je španjolski, kratki znanstveno fantastični film. Redatelj filma je Joseba Alfaro koji već ima nekoliko zanimljivih kratkih uradaka iza sebe. Radnja filma odvija se oko mladića Laya koji živi svakodnevnim životom i čija je jedina svrha da spava kako bi u snu susretao ženu koju voli. Cijeli njegov svijet se mijenja kada se ona pojavljuje u stvarnom svijetu da bi ga spasila… ali spasila od čega, koga… otkrit ćete sami.

TE ESCUCHO je španjolski, fantasy kratki film. Scenarist i redatelj filma je Jorge Blas. Film je to o Raulu koji u misterijoznom radijskom programu telefonski otkriva prilično nevjerojatnu i nadasve fantastičnu priču o svojim roditeljima.

THE TRIAL je britanski sf kratki film. Scenaristi i redatelji filma su dvojac Philip Arnold i Mark Player. Radnja filma zbiva se oko Josepha Grigsona koji je optužen za zločin koji nije počinio. Kako bi dokazao svoju nevinost ponuđena mu je nova metoda ispitivanja koja će nedvojbeno pokazati istinu bez potrebe za suđenjem. Joseph svoj život stavlja u ruke znanstvenoj ustanovi koja je začetnica te revolucionarne metode i kreće u iskustvo koje nije mogao ni zamisliti…

DRING OF THE DEAD je francuski, horor/komedija kratki film. Scenarij i režiju potpisuju Gael Pouvreau i Mathieu Auvray. Film priča priču o čovjeku koji biva zarobljen unutar telefonske govornice dok ga proganja zombi djevojka…

BASKIN je kratki turski horor film. Redatelj filma je Can Evrenol, a radnja vrti se oko četvero policajaca koji odgovaraju na rutinski poziv, te tom prilikom otkrivaju Lovecraftov kult čije sjedište skriva horor kojem ima mjesta jedino u paklu.

SINNSIDE je kratki, španjolski horor/suspens film. Scenarij i režiju potpisuje Miguel Angeel Font Bisier. Riječ je o Macabre bajci u kojoj su duše glavnih likova, sedmero djece, zapravo glavno jelo za grupu odraslih koji sjede u bizarnom restoranu.

Check Also

Megalopolis: prvi, podijeljeni dojmovi o filmu!

Od premijere Megalopolisa koja se održala prije par dana u sklopu Filmskog festivala u Cannesu …

Stranger Things: nove fotke iza kulisa 5. sezone!

Moram priznati da me ne drži hype za petu sezonu Netflixove popularne serije Stranger Things. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics