Predstavljanje romana “Dublje od Bezdana” na Istrakonu 2015.

 

U subotu 28. ožujka nakladnik Hangar 7 će predstaviti svoj drugi naslov u biblioteci “Solaris“. Riječ je o romanu Dublje od bezdana autora Davida Kelečića. Roman koristi uvriježene arhetipove kako bi prikazao da se i moderan čovjek danas nastoji držati ideala antike, ali ti stari uzori danas više nisu adekvatni. Na pojedinca se postavlja izniman pritisak koji je nužno preispitati jer nisu svi rođeni da budu heroji niti bi se mogli nositi s odgovornošću koju taj arhetip nosi. Kroz poznate motive junaka, djeve u nevolji i zlokobne prijetnje isprepliću se moderni problemi koji ovim pojmovima daju mnogo veću dubinu i čitaju se na potpuno novi način.

U poznatome citatu velikog Friedricha Nietzschea, “Tko se bori s nemanima, treba pripaziti da sam pritom ne postane neman. A kad dugo gledaš u bezdan, i bezdan se zagleda u tebe.”, krije se lajtmotiv knjige, trauma glavnog junaka ali i neraskidiva veza s nečim što je izvan svake ljudske spoznaje.

Predstavljanje će roman doživjeti na znanstveno fantastičnoj konvenciji Istrakon u Pazinu u maloj predavaoni u subotu 28. ožujka s početkom u 20:00 sati.
Roman Dublje od bezdana prvi je roman Davida Kelečića, dobitnika nagrade Artefakt i nagrade SFERA za priče, a radi se o djelu koje spada u fantastiku s elementima horora.

Ukoliko ste u prilici biti na promociji savjetujemo da je svakako ne propustite jer ćete tamo moći saznati više o knjizi direktno od autora i urednika, a i sama knjiga će biti ponuđena na prodaju po prigodnoj konvencijskoj cijeni.

NADOPUNA:
Satnica Istrakona je korigirana, te je predstavljanje romana pomaknuto za pola sata unaprijed, odnosno na 20:30 h.

25032015_David_post

Check Also

Šesti FantaSTikon je na horizontu!

Nadopuna: 6. FantaSTikon koji se trebao održati na splitskom FESB-u od 13.-15. ožujka 2020. je …

Nominacije za nagradu Nebula za ostvarenja objavljena 2019. godine

Science Fiction and Fantasy Writers of America (SFWA), iliti američko udruženje SF&F pisaca je objavilo …

Web Statistics