Predstavljanje knjige Georgea R. R. Martina Vitez Sedam Kraljevina

26012015_promocija_vitez_sedam_kraljevina
Algoritam će u srijedu, 28. siječnja u 19 sati, predstaviti novu knjigu Georgea R. R. Martina Vitez Sedam Kraljevina na inovativan način, kroz pub kviz u zagrebačkoj kavani Retro, Savska cesta 180. Deset prijavljenih timova natjecatelja nadmetat će se poznavanjem Martinova serijala Pjesma Leda i Vatre, te na njemu zasnovane HBO-ove hit-serije Igra prijestolja, za vrijedne nagrade. Glavna od njih prilika je da prvi u Hrvatskoj dobiju priliku pročitati Viteza, djelo koje će kao zasebna knjiga na engleskom jeziku biti objavljeno tek najesen.

Vitez Sedam Kraljevina zbirka je od tri novele posvećene Ser Duncanu Visokom i njegovu štitonoši Eggu, te pustolovinama kroz koje su prolazili diljem Sedam Kraljevina u vrijeme dok su ondje još kraljevali Targaryeni. Radnja je smještena stotinu godina prije početka Igre prijestolja, što Viteza čini ne samo idealnim štivom za ljubitelje Martinova svijeta, nego i sjajnim uvodom za sve koji to tek trebaju postati.

Pub kviz namijenjen je već postojećim fanovima, čije će poznavanje književnog serijala i televizijske serije testirati glavni urednik Algoritma Neven Antičević, te prevoditelj i izvršni urednik knjige Vladimir Cvetković Sever. Uz samu knjigu, koja u knjižare dolazi sljedećeg dana, 29. siječnja, vrijedne nagrade uključuju i poklon-sanduke Zmajske pivovare (proglašene najboljim pivom u Hrvatskoj i jednim od deset najboljih na svijetu), te posebne poklone HBO-a s motivima serije Igra prijestolja.

Algoritam je u ljeto 2011. objavio prvi prijevod petog nastavka Pjesme Leda i Vatre, knjige Ples zmajeva, na svijetu, samo mjesec dana nakon izlaska izvornika na engleskom. Vitez Sedam Kraljevina na engleskom izlazi tek u listopadu, što znači da je ovaj put preduhitrio izvornik za više od osam mjeseci. Okupljeni u Retru u srijedu će stoga imati priliku za jedinstveno ekskluzivan književni i fanovski užitak.

Sve čitatelje Inverzije pozivamo u Retro na dobru zabavu, a za one koji neće stići na ovaj događaj, spremili smo nekoliko primjeraka Viteza Sedam Kraljevina i uskoro ćemo objaviti kako do njih možete doći, naravno riječ je o nagradnoj igri, pa nas pozorno pratite ovih dana…

Check Also

Objavljene su nominacije za nagradu BSFA za 2020. godinu

Britansko društvo za znanstvenu fantastiku (BSFA) objavilo je nominacije za 2020. godinu. Nagrada se dodjeljuje …

Žanrovske preporuke za ovogodišnji virtualni Interliber

Ove godine se pandemija koronavirusa ispriječila na putu klasičnog Interlibera. Nema jako velike ponude, barem …

Web Statistics