Predstavljanje fanzina – Chat Noir i natječaj za novi eksperimentalni fanzin Amok

 

15042015_chat_noir

Chat Noir je fanzin Kluba Titan Atlas koji je nastao u želji da se aktivira uspavanu zajednicu. Fanzin je idejno djelo izvršnog urednika Slavena Karakaša. Sam naslov je asocijacija na ‘huncutarije’ koje se inače povezujemu s mačjim rodom. Stvaraju ga članovi i suradnici, a glavna mu je misija obavijesna i komunikacijska. U Chat Noiru se promovira kultura znanstvene fantastike i fantazije putem obrađivanja tema koje su pomalo zapostavljene u većini hrvatskih mainstream medija.

Za prva dva broja se može reći da su bila edukacijsko iskustvo kako za kreatore tako i za čitatelje. Pomoću Chat Noira želi se educirati i povezati ljude koji imaju zajedničke interese i u toj svrsi fanzin zapravo nadopunjava ciljeve samog Kluba Titan Atlas.

Trenutna ciljana publika je prvenstveno zajednica ljubitelja znanstvene fantastike i fantazije koja se nalazi na području grada Osijeka. Planiraju se 4 broja godišnje. Izdanja i njihov opseg ovise o članovima i tematski će se usmjeravati prema njihovim interesima.

Ekipu iz Kluba Titan Atlas možete pronaći u Osijeku gdje su u sklopu Caffe bara Smile otvorili skromnu čitaonicu gdje se i neke tiskane verzije fanzina Chat Noira i The Voida (koji je bio svojevrsni dizajnerski uzor i vodilja pri stvaranju Chat Noira) mogu pročitati u tiskanom obliku.

Link na Chat Noir 01

Link na Chat Noir 02

Nedavno je udruga ljubitelja znanstvene fantastike i fantazije “Klub Titan Atlas” objavila i natječaj za:

Znanstveno-fantastičnu, fantazijsku ili horror erotsku priču, ilustraciju ili strip koji bi sačinjavali njihov novi eksperimentalni fanzin po imenu Amok.

Propozicije natječaja su sljedeće:

Duljina teksta nije ograničena, kao ni broj poslanih radova.

Rok za predaju radova je 20. lipanj 2015.

Nema strogih pravila, osim da radovi tematski odgovaraju žanru. Ukoliko uredništvo smatra priču kvalitetnom, objavit će ju bez cenzure. Jedine moguće izmjene na tekstovima bi mogle biti napravljene u svrhu lekture.

Svi autori koji imaju želju objaviti svoje radove potiču se na kreativnost bez suzdržavanja. Nema tabua ili predrasuda koji bi mogli biti prekršeni, sve što se traži su dobre priče i kvalitetni radovi.

Fanzin će biti objavljen u elektronskom obliku, besplatno dostupan za download svakome tko to želi.

Mole se svi sudionici da svoje priče šalju u .rtf, .txt ili .doc formatu, a ilustracije arhivirane u .rar ili .zip formatu.

Radovi se šalju na e-mail: amok@klubtitanatlas.hr

Check Also

Na vidiku je novi Tolkien Pub Quiz!

pub kviz > Želite li sudjelovati u Tolkien pub kvizu, potrebno se prijaviti kao ekipa …

SFeraKORon samo što nije počeo!

Ovogodišnji SFeraKon je kao što vjerojatno znate radi pandemije odgođen za jesen, ali zato je …

Web Statistics