Predator: stiže nam novi film franšize!

Bilo vam krivo ili pravo Predator se ponovo vraća loviti na velikim platnima! 20th Century Studios je očito odlučio da se tu još nešto može barem zaraditi, ako već ništa drugo. Poznato je i tko će preuzeti redateljsku palicu, i to će biti ni više ni manje nego Dan Trachtenberg (10 Cloverfield Lane). Za pisanje scenarija petog filma franšize odabran je Patrick Aison koji je poznat po svom radu na serijama Jack Ryan, Kingdom, Wayward Pines i Treadstone. John Davis će producirati, što je posebno zanimljivo jer je on bio producent kroz čitavu franšizu, počevši s originalom iz 1987. godine.

Film još nema naslov, i očekivano nisu poznati detalji radnje, ali navodno se neće nastaviti na događaje iz filma The Predator, redatelja Shanea Blacka (The Nice Guys) iz 2018. godine. Taj je film završio vojskom, predvođenom Boydom Holbrookom (Bjegunac), koja pronalazi posebno meh odijelo iliti “Predator Killer” na brodu titularnog stvorenja kreirano da pomogne čovječanstvu u borbi protiv vanzemaljske rase.

Franšiza je svoj put počela 1987. godine, s pričom o elitnoj posadi komandosa američke vojske – koju predvodi Arnold Schwarzenegger – a koju lovi i ubija jednog po jednog nevidljivo čudovište s namjerom da uhvati najopasniji plijen sa Zemlje. Prvi film je ostvario golemi uspjeh, zaradio je skoro 100 milijuna dolara, i tokom godina generirao iznimno pozitivne kritike nakon incijalne negativne recepcije. Nastavak u kojem je glumio Danny Glover uslijedio je 1990. godine, ali najjači adut toga filma je bio upravo Glover, i koliko god nam je on drag ipak nije uspio nadmašiti Švarcija, a čak i da je, film bi i dalje bio bitno slabiji od originala po svim točkama (no to naravno ne znači da i njega s vremena na vrijeme ne pogledamo ponovo). Nakon toga 2010. je stigao film Predatori na kojeg se nećemo ni osvrnuti jer doista nemamo na što, a zatim su uslijedila dva crossovera s Alien franšizom od kojih je onaj prvi iz 2004. barem imao neke drži za razliku od onog iz 2007. godine. Četvrti film je ranije spomenuti The Predator iz 2018. godine koji također nije ponudio ništa zanimljivog i već je pao u zaborav, pa zapravo uopće ne čudi što se radnja petog filma neće razvijati u smjeru koji je taj film zacrtao.

Check Also

Friški trailer i posteri za film Deadpool & Wolverine

20th Century Studios i Marvel Studios objavili su novi trailer i postere za film Deadpool …

Novi pogled na Netflixov film The Platform 2!

Uskoro dolazi vrijeme za povratak u neugodnu stvarnost Netflixovog distopijskog filma The Platform 2 (Platforma …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics