Sve i svašta se događa na posteru za Star Wars: Episode IX

Nakon što je „Solo“ zakazao na blagajnama, Disney i Lucasfilm krenuli su sa silenzio stampa za posljednju epizodu nove trilogije, Star Wars: Episode IX, koja bi ujedno trebala i biti posljednja epizoda Skywalker sage. Zato je razumljivo da, iako film dolazi na kraju godinu, još ne znamo ni naslov filma. No stvari bi se mogle promjeniti, i to drastično, ako je poster koji je upravo procurio pravi. Po svemu sudeći ovo bi mogao biti early draft postera, koji nećemo vidjeti u kinima, nego u dućanima. No, to nije toliko bitno, jer je poster pun informacija vezanih za film, koje možda nisu ono što fanovi očekuju.

Za početak, u oči upada novi dizajn stormtroopera koji je otprije teasan na majci koju je nosio član produkcijskog tima. Zanimljivo je da su stormtrooperi crvene boje. Iznad njih je Kylo Ren, koji je po svemu sudeći popravio svoju masku, razbijenu u prošloj epizodi. Popravci su dobro vidljivi. Do njega je skupina likova koje smo imali prilike vidjeti u „The Force Awakens“ trailerima, i promotivnim materijalima. Ali ne u filmovima – Knights of Ren. Zanimljivo je da ih je sedam, dok su prije prikazani kao šestorka. Tu je naravno i Rey, koja ako nas oči ne varaju drži bijeli lightsaber. Ovakav lightsaber nosila je Ahsoka Tano u Rebels, a bijela boja naglašava da je nosilac lightsabera neutralan, ni Sith, ni Jedi. Ovo se uklapa u Lukeovu želju za nestankom Jedi Ordera u posljednjem filmu. Tu je i ostatak postave koji dobro znamo – Finn, Poe i Chewbacca, kao i C3PO s bowcasterom. Da, dobro vidite, ovo počinje biti nadrealno. A ne pomaže i novi alien pored Finna, koji bi mogao biti comic relief (iako je moguće da bi ovo mogao biti digital mockup, odnosno placeholder za pravog aliena.) No posebno valja izdvojiti dva nova lika. Pored Chewbacce se nalazi lik koji glumi Naomi Ackie – Jannah, koja bi trebala biti kći Landa Calrissiana. Ispod nje je lik koji glumi Keri Russel, Zorri. A do BB-8, je droidov novi sidekick D-O ili dio. Droid je zamišljen kao ružno pače koji vidi BB-8 kao roditelja. Za kraj tu je nekoliko letjelica, uključujući povratnika iz originalne trilogije Y-wing fighter što je dopunilo abecedu pobunjeničke flote, kao i novi First Order model lovca.

Kao što smo rekli, poster je prepun detalja, te smo vjerojatno neke propustili. No ono što nas je pomalo iznenadilo su likovi koji na posteru nedostaju, poput Generalice Leie Organe, Landa Calrissiana i R2D2, kao i Rosie Tico iz prethodnog filma.

Suša informacija o završnom filmu Sage u režiji J.J. Abramsa, trebala bi završiti ovoga travnja, kada će na eventu „Star Wars: Celebration“ izaći i prvi službeni podaci, naslov, a nadamo se i trailer.

Star Wars: Episode IX dolazi u našu galaksiju 20. prosinca.

A što vi mislite o ovom posteru, i kakve su vaše reakcije na Rambo threepioa?

Star Wars: Episode IX

Check Also

Strange New Worlds je trenutno jedina igrana Trek serija s budućnošću, ali novosti nas očekuju uskoro!

Nakon što Discovery završi sa svojom petom i ujedno posljednjom sezonom planirom za početak iduće …

MGM Plus 23. travnja starta s 2. sezonom horor serije From i doku serijom Amityville: An Origin Story

Streaming servis MGM Plus proslavit će pola puta do Noći vještica iliti Halfway to Halloween …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics