Popularna SF knjiga “The Left Hand of Darkness” Ursule Le Guin postaje serija

 

12052017_left_hand_of_darkness_feat

Ursula Le Guin jedna je od najpoznatijih živućih spisateljica, a njezinu knjigu “The Left Hand of Darkness” mnogi smatraju jednom od najvažnijih knjiga SF žanra. Zbog toga i nije pretjerano iznenađujuća vijest kako upravo tu knjigu čeka televizijska adaptacija. Zapravo je čudno to da je nismo vidjeli i ranije, ipak je knjiga izašla 1969. godine i odmah pokupila neke od najprestižnijih nagrada SF žanra: Huga i Nebulu.

Iza serije stoji studio Critical Content, a izvršni producent serije je Tom Forman koji je poznat po radu na seriji “Limitless”.

Radnja romana prati Genlyja Aija, čovjeka koji je poslan na planet Gethen kako bi nagovorio tamošnje ljude na ulazak u planetarnu konfederaciju. Kako to i inače biva, ta misija nije tako jednostavna i on uskoro završava upleten u kompliciranu Gethensku politiku. No posebno je zanimljivo to što je narod Gethena androgen, odnosno, mogu se po potrebi prebacivati iz jednog spola u drugi. Upravo taj motiv je razlog zašto je ovaj roman proglašen jednim od najboljih feminističkih romana.

Dobro je znati da će i sama Ursula Le Guin raditi kao savjetnica na ovoj adaptaciji pa se nadamo da će serija na kraju biti dostojna kultnog romana. U najgorem slučaju se nadamo da će biti bolja od serije “Eearthsea” kojom je Syfy uspješno izmasakrirao Le Guinin rad na istoimenoj knjizi.

 

Check Also

Joker: Folie À Deux, novi pogled na Phoenixa kao Arthura Flecka aka Jokera

Joker: Folie À Deux, nastavak hvaljenog filma Joker iz 2019. godine završio je sa snimanjem …

Novi, prekrasni trailer za HBO-ovu animiranu seriju Scavengers Reign!

HBO Max nedavno je objavio novi, prekrasni teaser trailer za animiranu seriju za odrasle Scavengers …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics