Poltergeist: razvija se nova tv serija!

Amazon MGM Studios razvija novu tv seriju temeljenu na kultnom horor filmu Poltergeist. Serija je tek u ranoj fazi razvoja i trenutno nema ni scenarista. Darryl Frank i Justin Falvey izvršni su producenti za Amblin Television, kuću koja je producirala i originalni film iz 1982. godine. Za sada nisu poznati nikakvi detalji radnje, osim činjenice da će se serija odvijati unutar svijeta filma Poltergeist. Također, u ovom trenutku nije poznato ni da li će Steven Spielberg biti povezan s projektom, kao osnivač Amblina, ali i kao producent i jedan od scenarista originalnog filma.

Nakon uspjeha originalnog filma iz 1982., u kojem su glumili Craig T. Nelson, JoBeth Williams i Beatrice Straight, Poltergeist je pretvoren u punokrvnu horor franšizu, s nastavcima Poltergeist II: The Other Side iz 1986. i Poltergeist III iz 1988. godine. Bio je i pokušaj ponovnog pokretanja interesa za Poltergeist u kinima, s istoimenim rebootom iz 2015. koji je producirao Sam Raimi. Međutim, za razliku od izvorne trilogije, ovaj reboot je uglavnom dobio negativne kritike i nije uspio polučiti neki značajniji uspjeh na kino blagajnama.

Originalni film je bio veliki hit i stekao kultni status. Zaradio je oko 121 milijun dolara diljem svijeta, na budžet od 10,7 milijuna dolara. Također je nominiran i za tri Oscara: najbolje vizualne efekte, najbolju montažu zvučnih efekata i najbolju originalnu glazbu.

Treba spomenuti da ovo nije prva serija smještena u svijet Poltergeista. Serija Poltergeist: The Legacy doživjela je tri sezone na Showtimeu, dok je četvrta bila prikazivana na Sci-Fi Channelu.

Check Also

Puni trailer za SF triler I.S.S.

Bleecker Street Films objavio je puni trailer za SF triler I.S.S., redateljice Gabriele Cowperthwaite (Blackfish, …

Epska bitka se nastavlja u prvom traileru za Godzilla x Kong: The New Empire

Warner Bros. Pictures i Legendary Pictures objavili su prvi službeni teaser trailer za Godzilla x …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics