Pogledajte život običnog Stormtroopera u kratkom fan filmu “TK-436: A Stormtrooper Story”

 

19082016_a_stormtrooper_story_feat
Iako bi se moglo reći da vrijeme Star Warsa nikada nije stalo, svejedno nema dvojbe kako Star Wars nije bio jači još od izlaska originalne trilogije. Stoga naravno da se trenutno odvijaju i tematske konvencije od kojih se najviše ističe trodnevni festival jednostavnog imena Star Wars Celebration koji se odvio prošli mjesec.

Osim prezentiranja nadolazećih filmova, na tom se festivalu odvio i natječaj za najbolji kratki fan film koji je izlučio šest pobjednika od kojih se najviše istaknuo film “TK-436: A Stormtrooper Story” koji je od sada dostupan i na internetu.

Riječ je o kratkoj priči koja prati jednog običnog stormroopera, vojnika koji ima svoj život, svoje strasti i strahove, a koji se trenutno nalazi na prvim frontama galaktičkih ratova između Carstva i pobunjenika. Iako smo u posljednjem Star Wars filmu imali priliku vidjeti lika koji se nekada nalazio u redovima stormtroopera, u ovome je filmu to gurnuto gorak dalje pošto nije riječ o osobi koja je odustala nakon prvog stresnog događaja, već se u centar stavlja vojnik koji je vidio borbu i koji svejedno nastavlja dalje. Uz povremene flashbackove tog se lika humanizira, ali u konačnici, kako to i inače biva, rat mijenja ljude i polako jede ono što je možda nekada bilo iznutra.

Uz trajanje od samo dvanaest minuta, nemojte očekivati veliku, duboku priču koja će vam promijeniti život, ali “A Stormtrooper Story” svejedno je zanimljiv film koji je vrijedan gledanja, pogotovo ako ste fan Star Wars serijala, a kad se u obzir uzmu i limitacije kroz koje sigurno prolazi proizvodnja jednog takvog filma nema sumnje da su redatelji Samtubia i Samgoma Edwards napravili itekako dobar posao.

Zato pogledajte film i u komentarima nam napišite što mislite je li jedan ovakav uradak dostojan Star Wars franšize.

 

Check Also

Amazon je naručio spin-off serije The Boys

Vaughtov kinematografski svemir se širi! Ako vam je kao i nama Amazonova serija The Boys …

Samuel L. Jackson predvodit će novu Marvelovu seriju kao Nick Fury za Disney+

Nick Fury se vraća na velika vrata u Marvelov kinematografski svemir (MCU), nakon što smo …

Web Statistics