Pogledajte trailer za američku adaptaciju popularne mange “Death Note”

 

Manga “Death Note” u Japanu je počela izlaziti 2003. godine i ubrzo je postala globalni fenomen, pogotovo nakon što je 2006. godine počeo izlaziti anime kojega su gledali svi, čak i oni manje entuzijastični po pitanju japanskih animiranih filmova. Rezultat toga su brojne adaptacije, video igre, vizualne novele, romani, stripovi i niz filmova kojima se ciljalo na postojeće ogromno tržište.

Očigledno je korištenje ovog branda još uvijek aktualno pošto je Netflix odlučio napraviti prvu američku adaptaciju te priče. U njoj Light Yagami postaje Light Turner (Nat Wolff), mladić koji pronalazi misteriozni Death Note pomoću kojega može ubiti bilo koga, dovoljno je samo upisati nečije ime. Takva vrsta moći Lighta uskoro pretvara u psihopatskog tiranina koji neće stati sve dok svijet ne izgleda onako kako on želi. Njega u stopu prati Ryuk (Willem Dafoe), jedan od bogova smrti kojem originalno i pripada titularna bilježnica, a koju on ne može dobiti natrag sve dok mu je Light osobno ne preda. Tako Ryuk postaje nešto nalik njegovom kućnom ljubimcu, ili možda jednostavno dugotrajnoj smetnji koja ne može napraviti ništa osim komentirati svaku njegovu akciju. Prava prijetnja Lightovim ambicijama dolazi u obliku neobičnog detektiva L-a (Lakeith Stanfield) kojem je u ovom slučaju najveća prednost ta što uvijek djeluje pod pseudonimom. Kolizije ta tri lika tako postaju umne borbe u kojima jedni pokušavaju izigrati druge, sve to popraćeno svijetom koji polako klizi u kaos zbog prevelikog broja misterioznih smrti.

Režiju filma potpisuje Adam Wingard (You’re Next, Blair Witch) koji se već iskazao na polju horor filmova pa bi tako konačni rezultat mogao biti zanimljiv, mada nema sumnje da će oni najtvrđi fanovi sigurno naći puno toga što neće biti adekvatno u usporedbi s originalom.

Film na Netflix stiže 25. kolovoza, a u međuvremenu možete pogledati teaser trailer da otprilke vidite što američka adaptacija nudi.

Check Also

Prvi teaser trailer za Maxovu seriju Dune: Prophecy!

Warner Bros. i Max objavili su prvi službeni teaser trailer za spin-off seriju Dune: Prophecy, …

The Lord of The Rings: The Rings of Power, prvi teaser za 2. sezonu serije

Prime Video objavio je prvi teaser i poster za drugu sezonu serije The Lord of …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics