Pogledajte prvi trailer za distopijsku seriju “The Handmaid’s Tale”

 

08012017_the_handmaids_tale_post_1

Hulu je objavio prvi teaser trailer za nadolazeću seriju “The Handmaid’s Tale” koja je bazirana na istoimenom klasičnom, distopijskom romanu Margaret Atwood. Roman je 1986. godine bio nominiran i za Nebulu i za Bookerovu nagradu, a 1987. godine je osvojio nagradu Arthur C. Clarke. Kod nas je roman preveden 1988. godine pod naslovom Sluškinjina priča, u izdanju Globusa s pogovorom Slavenke Drakulić. Do sada je realizirano nekoliko adaptacija romana u različitim medija, od radija, preko kazališta, do filma i opere, dok sam roman, od svog izlaska 1985. godine, nije nikada izašao iz tiska.

Radnja serije je smještena u blisku budućnost te prikazuje život u teokratskom društvu Gilead koje kontrolira ženska tijela i plodnost. U vrijeme ekološke katastrofe, društvom vladaju fundamentalni vođe koji se prema ženama ponašaju kao robovlasnici.
Okosnica priče odvija se oko sluškinje Offred, jedne od malobrojnih plodnih žena prisiljenih na seksualno ropstvo kako bi repopulirala uništeni svijet rađanjem elitne i snažne djece. Offred je robovsko ime koje proizlazi od imena zapovjednika kojem je dodijeljena (”of Fred” – doslovni prijevod: Fredova, vlasništvo Freda).

Glavnu protagonisticu Offred tumačit će Elisabeth Moss, zapovjednika Freda Waterforda glumit će Joseph Fiennes, njegovu suprugu Serenu igrat će Yvonne Strahovski, sluškinju Ofglen utjelovit će Alexis Bledel, dok će se u ostalim značajnijim ulogama pojaviti Samira Wiley, Max Minghella, Ann Dowd, Madeline Brewer i O-T Fagbenle.

Tvorac i scenarist serije je Bruce Miller, a pojedinačne će epizode režirati različiti redatelji i redateljice. Prva od deset epizoda serije na streaming servis Hulu stiže 26. travnja.

08012017_the_handmaids_tale_poster

Check Also

Netflixova serija The Fall of the House of Usher je startala s produkcijom!

Serija The Fall of the House of Usher je prvi puta najavljena prošle godine. Riječ …

The Batman je dobio novi opaki poster!

Objavljen je novi poster za nadolazeći DC-jev film The Batmana, koji bi u kina trebao …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics