Pogledajte originalne storyboardove za film Alien koje potpisuje sam Ridley Scott

 

28052016_alien_37_post

Upravo ovaj tjedan Alien slavi svoj 37. rođendan, a kako prigodnije proslaviti nego da pregledamo originalne storyboardove za film, a nakon toga se bacimo na još jedno gledanje ali ovaj puta samog filma. Više je nego fascinantno otkrivati kreativni proces iza ovakvog kultnog filma. Alien se i dan danas smatra pravim remek djelom žanra koji nam je predstavio Xenomorpha, Chestburstera i Facehuggera. Također je zaslužan i za jedan od najpoznatijih filmskih citata “In space, no one can hear you scream” i dao nam je jednu od najvažnijih ženskih heroina Ellen Ripley (Sigourney Weaver).

Za ove prekrasne i iznimno detaljne storyboardove zaslužan je sam Ridley Scott. Sigurno je za reći da je Scott mogao imati karijeru i kao ilustrator da nije ispao tako uspješan kao redatelj. Završio je Royal College of Art u Londonu, a radio je i kao dizajner setova za nekoliko BBC-jevih serija.

Među ovim tek nedavno objavljenim storyboardovima nalazi se i ona epska scena u kojoj chestbuster iskače iz prsnog koša Kanea (John Hurt). Možete primjetiti da je biće zamišljeno malo drugačije nego što je bio konačan rezultat u filmu za koji je zaslužan legendarni H.R. Giger, dizajner i samog Aliena.

Kliknite na storyboard za njegovo povećanje.

28052016_alien_storyboard_1

28052016_alien_storyboard_2

28052016_alien_storyboard_3

Check Also

Netflix i Ubisoft razvijaju seriju Assassin’s Creed

Netflix je danas službeno potvrdio da zajedno s Ubisoftom kreće u proizvodnju potpuno novog sadržaja …

The Midnight Sky: prvi trailer za Netflixov postapokaliptični film

Nakon što smo krajem rujna dobili pogled na prve fotografije iz filma, sada je Netflix …

Web Statistics