Pogledajte novu najavu za akcijski SF spektakl godine – “Blade Runner 2049”

Denis Villeneuve trenutno je sigurno jedan od najtraženijih i najatraktivnijih redatelja u Hollywoodu. Nakon nekoliko zapaženih festivalskih filmova kao što su „Polytechnique“ i „Naša majka“ uslijedio je niz iznimno uspješnih i kritički hvaljenih hitova (Sicario) koji je kulminirao prošle godine sa SF dramom „Dolazak“ ovjenčanom s čak osam nominacija za nagradu Oscar, među kojima je bila i ona za najboljeg redatelja. Ove godine očekuje nas nova poslastica ovog vizionara, a riječ je o nastavku jednog od najpoznatijih SF filmova u povijesti kinematografije – Blade Runner 2049.

Trideset godina nakon događaja iz filma „Blade Runner“, novi istrebljivač – policajac K iz Los Angelesa (Gosling) pronalazi dugo skrivenu tajnu koja ima potencijala ono malo ljudskog društva što je preostalo baciti u potpuni kaos. Njegovo otkriće odvest će ga u potragu za Rickom Deckardom (Ford), bivšim istrebljivačem koji je netragom nestao prije tri desetljeća…

Premda se malo zna o samoj radnji filma, iz ekskluzivne najave je jasno da nas očekuje prava filmska vizualna poslastica kakve se ni Steven Spielberg niti George Lucas u svojim najboljim redateljskim danima ne bi posramili. Film „Blade Runner“ iz 1982. godine nije postao blockbuster u pravom smislu te riječi, ali kako je vrijeme odmicalo iz godine u godinu dobivao je sve kultniji status, a danas se smatra jednim od najboljih SF filmova ikada snimljenih koji je na izrazito realan način predvidio budućnost čovječanstva. Stoga nije niti čudo da obožavatelji i filmski entuzijasti diljem svijeta nestrpljivo očekuju nastavak koji nam ove godine dolazi u režiji pravog redateljskog vizionara kakav je nekada bio Ridley Scott (redatelj prvog Blade Runnera).

Osim izvrsnog redatelja nadu da ćemo iskusiti pravi filmski doživljaj ostavlja i fantastična glumačka postava koju predvode dvojica glavnih glumaca – Ryan Gosling i Harrison Ford koji reprizira ulogu policajca Deckarda. Njima su se pridružili i Jared Leto (Dobri dileri iz Dallasa), Ana de Armas (Psi rata), Barkhad Abdi (Kapetan Phillips), Edward James Olmos (Battlestar Galactica), Dave Bautista (Spectre) i Robin Wright (Kuća od karata).

Blade Runner 2049 u domaća kina stiže 05. listopada.

Check Also

Dr. Brain: intrigantan trailer za Appleovu korejsku SF seriju

Apple je danas otkrio službeni trailer za korejsku SF seriju Dr. Brain koja na male …

Ahsoka: Hayden Christensen se vraća svojoj kultnoj ulozi kao Anakin Skywalker!

Da ćemo gledati Haydena Christensena kao Anakina Skywalkera u seriji Star Wars: Obi-Wan Kenobi to …

2 komentari

  1. “…jednim od najboljih SF filmova ikada snimljenih…”

    Pff, “jednim od”? Najbolji SF film ikad, bez premca, bez konkurencije još uvijek.

    Btw. Ako ovaj nastavak ispadne nekakva hollywoodska akcijska pucačina, komotno ga odmah zaboravite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics