Pogledajte “2048: Nowhere to Run”, novi službeni prikvel za “Blade Runner 2049”

Dave Bautista je konačno dobio ulogu u kojoj je pokazao što zapravo može. Nemojte me krivo shvatiti i meni je on vrlo simpatičan u sad već prepoznatljivoj ulozi Draxa, ali sada je očito da ima puno više potencijala od pukog sporednog glumca koji služi prvenstveno kao komični predah.

Drugi pikvel, odnosno kratki film pod naslovom “2048: Nowhere to Run” je radnjom smješten 12 godina nakon prvog prikvela/kratkog filma “2036: Nexus Dawn”. Također kao što sami naslov implicira 2048: Nowhere to Run se odvija godinu dana prije događaja filma “Blade Runner 2049“. U fokusu radnje je lik Sapper, koji samo nastoji preživljavati iz dana u dan u mračnom i tmurnom Los Angelesu. Kada se stvari zakompliciraju te bude postavljen u nasilnu situaciju u kojoj mora braniti majku i dijete otkrit će se djelić njegove prave naravi, te će se radi toga naći na radaru policije…

Kao i za 2036: Nexus Dawn, režiju potpisuje ni manje ni više nego Luke Scott (Morgan), sin Ridleyja Scotta.

Nama se ovaj pristup kratkim filmovima sviđa više nego puštanje bezbroj novih trailera koji nam u konačnici otkriju gotovo cijelu radnju filma prije nego što uopće dospijemo u kina. Tim više jer u ovom slučaju nakon toliko godina pauze vidimo potrebu za nekim povezivanjem i popunjavanjem rupa između originala i nastavaka.

Najavljen je i treći kratki film za 26. rujna, ali ovaj puta je riječ o animiranom uradku. Nosit će naslov “Blade Runner: Black Out 2022“, a režiju potpisuje Shinichirō Watanabe, poznat kao tvorac legendarne anime serije Cowboy Bebop. Plasiran je i video koji pokazuje režisera kako radi na koncept artovima za Blade Runner: Black Out 2022.

Službeni sinopsis za Blade Runner 2049 glasi:
Trideset godina nakon događaja iz filma „Blade Runner“, novi istrebljivač – policajac K iz Los Angelesa (Gosling) pronalazi dugo skrivenu tajnu koja ima potencijala ono malo ljudskog društva što je preostalo baciti u potpuni kaos. Njegovo otkriće odvest će ga u potragu za Rickom Deckardom (Ford), bivšim istrebljivačem koji je netragom nestao prije tri desetljeća…

Režiser filma je Denis Villeneuve (Arrival) koji se za sada pokazao kao vrsni redatelj. Scenarij potpisuju Hampton Fancher i Michael Green, a isti se temelji na likovima iz romana “Do Androids Dream of Electric Sheep?“ kultnog žanrovskog autora Philipa K. Dicka. Izvršni producent filma je Ridley Scott.

Check Also

The Power: prvi elektrificirajući trailer za Amazonovu tv adaptaciju!

Amazon Studios i Sister Pictures objavili su prvi teaser trailer za nadolazeću seriju The Power …

One Piece: prvi pogled na Netflixovu igranu adaptaciju!

Za sve fanove One Piecea imamo jako dobre vijesti, ili se bar nadamo da imamo …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics