Zakoračite u svijet mašte s novim trailerom za Spielbergov film “The BFG”

 

Kao i gotovo svi redatelji, Steven Spielberg imao je svojih uspona i padova, ali generalno ga se pamti kao kultnog redatelja koji u svakom svojem filmu stvara magiju i atmosferu koju malo koji film može nadmašiti. Zbog takvih mu se radova praštaju određeni nastavci koje vjerojatno nije trebao napraviti.

Iako je njegov opus žanrovski jako raštrkan, mnogima je najpoznatiji kao kreator E.T.-a znanstveno fantastičnog filma primarno namjenjenog djeci o kojemu se priča još i danas. To nije jedini put da je Spielberg zašao u taj teritorij. U suradnji s Peterom Jacksonom radio je “The Adventures of Tintin” iz 2011. godine, prije toga “Hook” s Dastinom Hoffmanom u glavnoj ulozi iz 1991. godine , a napisao je i legendarne “Gooniese” koji su snimljeni davne 1985. Njegov najnoviji film “The BFG“, nastao prema knjizi Roalda Dahla posljednji je u tom nizu.

Fil prati djevojčicu Sophie (Ruby Barnhill) koja se sprijatelji s divom. (Mark Rylance). On je u svom divovskom društvu neprihvaćen iz razloga što odbija jesti djecu. Riječ je o tipičnoj bajkovitoj priči, ali kad pogledate trailer, vidjet ćete da vas čeka velika Spielbergovska avantura koja će u jednakoj mjeri zabaviti djecu i odrasle.

I samo da se razjasni još jedna stvar, ‘BFG’ je akronim za Big Friendly Giant pa Doom fanovi, kao i pretjerano vulgarni ljudi, mogu prestati kovati raznorazne tupave teorije u vezi naslova.

Film u kina dolazi 30. lipnja, taman da nas po ljeti odmori od glasnih, destruktivnih blockbustera.

16052016_thebfg

Check Also

Serija What We Do in the Shadows je obnovljena za 3. sezonu!

Ako je suditi po dosadašnjim kritikama druga sezona FX-ove humoristične serije What We Do in …

Službeno je! Na HBO Max stiže Snyderov rez filma Justice League

Priča se o tome već dugo, pojavljivale su se glasine koje su na to i …

Web Statistics