Danas počinje 2. izdanje Betina Film Festivala!

Danas, s početkom u 20:00 sati, na Kino Trgu u Betini, na otoku Murteru, službeno se otvara drugi po redu Betina Film Festival.

Kroz pet festivalskih dana, od danas do nedjelje 08. rujna posjetitelji će moći pogledati više od 70 nagrađivanih hrvatskih i međunarodnih filmova kratkog, srednjeg i dugog metra, raznih žanrova i rodova. Program je raznolik te će se naći ponešto za svakoga, odrasle i djecu, ljubitelje igranog, dokumentarnog i animiranog filma.

Festival otvara dokumentarni film Srbenka, redatelja Neboljše Slijepčevića, dok će drugi dan festivala u dugom metru najviše uživati najmlađa publika i to u znanstvenofantastičnom filmu Moj dida je pao s Marsa, čija glavna glumica, mlada Lana Hranjec, stiže u Betinu. U dugometražnom programu BAFF Domaćice izdvajamo i žanrovski film koji govori o zagrebačkom noćnom životu, horor komediju Posljednji Srbin u Hrvatskoj. Posljednji Srbin u Hrvatskoj je na rasporedu u subotu, 07. rujna, a u nedjelju 08. rujna ne propustite ni redateljevo predavanje o žanrovskom filmu u Hrvatskoj.

Iz BAFF International, Međunarodnog animiranog programa kratkometražnog filma izdvajamo Turski SF film Avarya redatelja Gönena Gökalpa. Ukrcan na svemirski brod u nadi da će pronaći novi naseljeni planet, čovjek postaje zarobljen u vlastitom brodu nakon što nadglednik robot ustanovi da je svaki potencijalni planet neprikladan za život. Na kraju čovjek pronalazi izlaz, ali otkriva samo mračnu tajnu.

U sklopu programa Betina Film Festivala nalaze se i nominirani filmovi za Oscara Crna ovca (Black Sheep, r. Ed Perkins, 2018.) te animirani film Jedan mali korak (One Small Step, r. Andres Chesworth, Bobby Pontillas, 2018.), zatim posljednji film velikana hrvatskog glumišta Ive Gregurevića Sahrana, Malo se sjećam toga dana u režiji Leona Lučeva, Tak kak je pod režijskom palicom velikog Arsena Oremovića kao i Moljci (r. Tomislav Đurinec) kratkometražni film u kojem igra renomirana hrvatska glumica Tihana Lazović.

Osim bogatog projekcijskog programa koji uključuje i dugometražne hrvatske filmove poput već spomenutih – Posljednji Srbin u Hrvatskoj, i Moj dida je pao s Marsa -, posjetitelji će moći poslušati i predavanja djelatnika iz filmske industrije poput redatelja Predraga Ličine, spisatelja Renata Baretića te mlade glumice Lane Hranjec, ali ih i tijekom Q&A programa koji se odvija u kasnim jutarnjim satima pitati sve što ih zanima.

Betina Film Festival posebno je orijentiran na djecu i mlade te na edukaciju o filmskoj umjetnosti koju provodi kroz programe BAFF Kids i BAFF Kampus. Polaznici programa sudjelovat će u Filmskoj školici, debatnom filmskom klubu, slušati predavanja hrvatskih filmaša te se umrežavati s drugim zaljubljenicima u sedmu umjetnost.

Uz projekcijski i edukacijski program, Betina Film Festival pobrinuo se da se na festivalu svi dobro i zabavljaju stoga program krije i nagradne igre i pop-up kvizovi u sklopu BAFF Zone, a svaku večer održava se i after party na koji su svi dobrodošli.

Raspored i cjeloviti program festivala možete pronaći službenoj stranici Betina Film Festivala.

Betina Film Festival 2019.

Check Also

Napustio nas je Davor Šišović, koji je dao velik doprinos znanstvenoj fantastici i njezinoj promociji

U subotu, 14. listopada, zauvijek nas je napustio Davor Šišović – Šiška: novinar, publicist, pisac, …

9. izdanje konvencije Pandakon

Ovogodišnji Pandakon održava se 14. i 15. rujna, na vanjskim i u unutrašnjim prostorima zagrebačkog …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics