Pirati okupiraju Opatiju – najava Liburnicona 2013.

30072013_Liburnicon

Još je nešto manje od mjesec dana do sf fešte u Opatiji. 8. Festival znanstvene fantastike i fantastike Liburnicon održati će se 23. – 24. 8. 2013. u prostorijama osnovne škole R. K. Jeretov. Na konvenciji koja će sva biti u ruhu pirata, naći će se za svakoga ponešto. Bit će predavanja, projekcija, performansa, radionica, izložaba, koncerata, raznih društvenih igara, nezaobilaznog druženja, a sve to uz odličnu gastronsomsku ponudu.

Korado Korlević, Davor Jadrijević, Ivan Šimatović, Ivo Turk, Aleksandar Žiljak, Ratko Martinović, i Krešimir Mišak samo su neki od predavača, s tim da će se poseban naglasak staviti na ženske snage SF&fantasy književnosti (uz strane gošće bit će i domaćih snaga).

Počasna gošća Liburnicona je američka književnica Jacqueline Carey. Njezin roman Kushielova strijela objavio je Algoritam, a počevši od 2. kolovoza moći će se kupiti na kioscima uz Jutarnji list u nekoliko nastavaka. Iz Engleske pak stiže Cheryl Morgan, urednica i kritičarka sf-a koju smo imali prilike upoznati na prošlogodišnjem Euroconu u Zagrebu. Cheryl će održati predavanje na temu urban fantasyja.

Organizatori očekuju veliku posjećenost – više od 1.400 ljudi, a finalni program koji će objaviti 10. kolovoza namjenjen je svim dobnim skupinama. Konvencija za cijelu obitelj, dodali bi, a k tome je i na moru. Za djecu do 10 godina organizirat će čarobnjačka škola sa raznovrsnim edukativnim sadržajem, za mlade će biti raznih kvizova i zabanih originalnih igara, a za one starije sva ostala predavanja. Nigdje ne piše da se ne možete uvaliti u čarobnjačku školu ako baš želite, a ne pripadate po godinama.

Naravno, bit će i nagradnih igara, prezentacija i štandova sa svakojakim svarčicama, pa je naša preporuka da rezervirate vikend u kolovozu za odlazak u Opatiju. Uz dobru klopu, cugu i druženje još će biti i dobre glazbe za koju su zaduženi Belfast food i The Shamrock.

Cijena ulaznica: 30 kn/jedan dan, 50 kn/dva dana (20% popusta za udruge i kostimirane).

Parking: besplatan (predlažemo doći što ranije)

Noćenje: 20 kn/noć (dvorana je udaljena 1 km, predbilježbe se primaju do 15. 8. na e-mail: liburnicon@gmail.com)

Check Also

FFK: Rezultati natječaja za SF/F/H zbirku Priče o Karateu

Na natječaj ovogodišnjeg odnosno prošlogodišnjeg Festivala fantastične književnosti (FFK) za objavljivanje u zbirci “Priče o …

Harry Potter League – quiz one – Veliki Tolk

pub kviz > Veliki Tolk je još ljetos najavio osnivanje Harry Potter lige. Sada je …

Web Statistics