Pet razloga zašto gledati novu sezonu Vampirskih dnevnika

 

08102015_vampirski_dnevnici_post_1

1. HERETICI

Novi zli nadnaravnici u Mystic Fallsu. Maštoviti negativci jedan su od glavnih razloga zbog kojih volim ovu (a i bilo koju drugu) seriju. Prisjetimo se Mikaelsona, obitelji prvih vampira koju smo s vremenom toliko zavoljeli da su preselili u vrlo uspješan spin off ove serije. Tu je, naravno, i Katerina Petrova (Katherine Pierce) čiji mi lik nedostaje više nego bi to njena dvojnica Elena Gilbert ikada mogla. Definitivno vrijedan spomena je i prošlosezonski zločesti dečko Kai Parker, vještac bez vlastite magije, ali s ubojitom sposobnošću upijanja tuđe. Heretici bi trebali biti šlag na torti svih zlikovaca samim time što su spoj onoga što smo šest sezona smatrali nespojivim. Oni su vještice i vampiri (witchpire, kako ih Damon maštovito naziva) što znači praktički neuništivo vampirsko tijelo i moćnu vještičju magiju. Kako se boriti protiv cijelog kovena tih stvorenja? Jedva čekam da saznamo!

08102015_vampirski_dnevnici_post_2

2. NEMA ELENE GILBERT

Napokon! Prvo moram reći da mi je Nina Dobrev jako draga glumica. Fenomenalno je odglumila Katherine, bila je i odlična Tatia u seriji “The Originals“, ali Elena kao lik je prilično iritantna. Uvijek mi se doimala previše slabom, stereotipnom i neodlučnom da bi bila pokretačica većine sukoba u seriji. Postala je podnošljivija nakon transformacije u vampiricu, ali nikada mi nije do kraja ‘sjela’. Vjerujem da će Mystic Falls biti uzbudljivije mjesto bez Elene isto kao što vjerujem da će ostali likovi dobiti nove dimenzije sada kada ne moraju stalno brinuti o tome da ju spase/osvoje/zaštite itd.

3. LILY SALVATORE

Definitivno kontroverzan lik. S jedne strane je matrijarh Heretika (iako je sama obična vampirica, a ne wichpire), s druge strane Stefanova i Damonova majka. Čini mi se da je Lily zamišljena kao negativka, no nekako mi ne uspijeva tako gledati na nju. Vidim ju kao žalosnu, zlostavljanu ženu koja je utočište našla u jedinoj obitelji koja ju je u potpunosti prihvatila. To što se ta obitelj sastoji od nemilosrdnih ubojica je druga stvar. Na kraju krajeva, i sama Lily je bila iznimno krvožderna vampirica koja je komadala svoje žrtve (Ripper, baš kao i Stefan) zbog čega je završila u zatvorskom svijetu. Ipak, čak i kao vampirica, Lily pokazuje veliko suosjećanje prema napuštenima i onima koji pate (zbog toga spašava umirućeg Enza). U njoj se trajno bore dvije žene: osjećajna i plemenita majka kakva je nekoć bila i opaka vampirica kakva je postala. U prošloj je sezoni izabrala svoj koven Heretika umjesto svojih sinova, no nešto mi govori da bi ova sezona mogla donijeti preokret. Lily je već pokazala kako može utjecati ne samo na Damona i Stefana nego i na druge likove (Enzo, Bonnie) i tako promijeniti tok radnje. Možda u ovoj sezoni upravo ona bude oružje koje će biti potrebno da Heretici budu poraženi. Kako god bilo, njen je lik jedan od onih čiji me razvoj intrigira.

4. STEROLINE

Ah, Stefan i Caroline! Nova opsesija sad kad više nema ‘hoće li Elena izabrati Stefana ili Damona’ drame. Za razliku od Stefana i Elene koji su odmah bili prezentirani kao ‘sudbinski ljubavnici’ i samim time imali dozu sladunjavosti koja mi nije odgovarala, Caroline i Stefan su mi zapravo simpatični kao par. Njihova je dinamika drugačija jer su prvo bili prijatelji i podupiru jedno drugo bez obzira na sve. Na kraju prošle sezone Stefan joj priznaje da ju voli i obećaje da će ju čekati. Nadam se da neće čekati dugo jer nam treba zraka sunca u krvlju i magijom pomračenoj budućnosti kakvu će zasigurno imati Mystic Falls pun Heretika. Koliko god voljela odličnog negativca (ili cijeli koven njih), Vampirski Dnevnici nisu ništa bez malo nadnaravne ljubavi da razbije tmurnost svih ubojstava. A Steroline je par za koji je lako navijati!

08102015_vampirski_dnevnici_post_3

5. DAMON SALVATORE

Šećer na kraju! I to kakav! Besramno priznajem da je Damon jedan od glavnih razloga što sam nastavila gledati seriju kroz njene slabije sezone. On je zločesti dečko kojeg ne možete mrziti! Damon bude taj koji poduzme korake od kojih svi ostali zaziru, no koji se na kraju pokažu neophodnima. Ponekad to učini s lakoćom, ponekad se bori sam sa sobom, ali uvijek učini ono što smatra potrebnim. Jedini je vampir u seriji koji istinski uživa u svakom aspektu svoje nadnaravnosti bez da pritom bude ubojica van kontrole. On kad ubija, ubija zato što tako želi i otvoreno to priznaje. Ipak, zamalo odbaci sve što je kako bi bio s Elenom. To je još jedan od razloga zbog kojeg mi je drago što je više nema jer će Damon ponovo biti sličniji onome kakav je bio prvih sezona. Veselim se povratku njegove mračnije verzije, one koja nije razvodnjena Elenom.

08102015_vampirski_dnevnici_post_4

Sedma sezona serije počinje danas, 08. listopada i zbog ovih pet razloga (i još nekoliko) biti ću jedna od onih koja će s nasladom u nju zariti zube.

Check Also

Datum premijere i ostale novosti 2. sezone Netflixove serije Shadow and Bone!

Prvi teaser za drugu sezonu Netflixove fantasy seriju Shadow and Bone (Sjena i kost) smo …

The Ark: prvi pogled na SYFY-evu nadolazeću seriju!

Ako se želite investirati u novu SYFY-evu seriju tada skrećemo pozornost ne netom objavljeni kratki …

2 komentari

 1. Evo ovo bi se moglo gledati:

  ‘The Man In The High Castle’ Explores A World In Which The Allies Lost World War II
  http://sciencefiction.com/2015/10/09/the-man-in-the-high-castle-explores-world-allies-lost-world-war-ii/

 2. Pet razloga zašto ne gledati “Vampirske dnevnike”:

  1. Vampiri
  2. The Twilight Saga
  3. Vampiri
  4. Nausea et vomitus
  5. Pobogu, vampiri…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics