Penny Dreadful: City of Angels, prvi trailer otkriva jezivu vibru

Vrijeme je da upoznate Magdu, demona koji može mijenjati formu, u prvom teaaser traileru za Penny Dreadful 2.0 odnosno Penny Dreadful: City of Angels.

Penny Dreadful je bila jedna od najboljih horor serija koju puno ljudi nije otkrilo, što je šteta, pa samim time nije uspjela postati hit naslovom. No zato su oni koji su je otkrili postali lojalni fanovi, a nadjenuli su si i ime – “dreadfuls”. Sada se serija vraća na male ekrane, sa spin-offom iliti duhovnim nasljednikom, pod naslovom City of Angels. No prvi teaser trailer daje do znanja kako je ovo nešto potpuno drugačije, što je vidljivo i samom tonu serije. Dobili smo pogled na Natalie Dormer, kao demona Magde, u ljudskom obliku, i iako je zapravo riječ o vrlo kratkom uvidu čini nam se da bi se upravo njezin lik dobro uklopio u setting originalne serije. Tu je i pogled na Nathana Lanea u ulozi policijskog detektiva veterana – Lewisa Michenera, koji se suočava s velikim pritiskom dok pokušava održavati red u gradu koji se brzo mijenja.

Novo poglavlje se fokusira na Los Angeles, 1938. godinu, u vrijeme i mjesto duboko stopljeno s meksičko-američkim folklorom i socijalnim tenzijama. Ukorijenjeno u konfliktu između likova povezanih s božanstvom Santa Muerte i ostalih u savezu s vragom Penny Dreadful: City of Angels istražuje uzbudljivu mješavinu nadnaravnog i zapaljivu stvarnost toga razdoblja, stvarajući nove okultne mitove i moralne dileme uz pravu povijesnu kulisu.

Daniel Zovatto (Here & Now) tumači lik mladog detektiva Tiaga Vege, čija istraga groznog ubojstva vodi na epsko putovanje dok se u gradu gradi prva autocesta, a Treći Reich izvodi opasna djela špijuniranja. Tiago i njegova obitelj se uskoro hvataju u koštac s moćnim silama koje prijete njihovim razdvajanjem. Ostale glavne uloge tumače Jessica Garza (The Purge) i Johnathan Nieves (New Amsterdam). Tu je i Magdina sestra Santa Muerte, “sveti anđeo smrti” koju tumači Lorenza Izzo (Knock Knock). Ostale uloge tumače Rory Kinnear (aka Frankensteinovo čudovište u originalnoj Penny Dreadful) kao dr. Peter Craft, Piper Perabo (Covert Affairs) kao njegova nesretna žena Linda, Kerry Bishé (Halt and Catch Fire), Adam Rodriguez (CSI: Miami), Brent Spiner (Star Trek: The Next Generation) i Lin Shaye (Insidious franšiza).

Tvorac serije, scenarist i glavni izvršni producent je John Logan.

Penny Dreadful: City of Angels će se premijerno ukazati 26. travnja na Showtimeu.

Penny Dreadful: City of Angels

Penny Dreadful: City of Angels

Check Also

Prvi teaser za Netflixov distopijski film The Platform 2

Prvi pogled na Netflixov distopijski film The Platform 2 (Platforma 2) dobili smo još u …

Novi teaser za Appleovu 2. sezonu serije Severance!

Objavljen je friški teaser za drugu sezonu jedne od najboljih Appleovih žanrovskih serija – Severance. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics