Peninsula, ekstenzija filma Train to Busan je dobio prve postere!

Za one koji nisu upoznati s filmom ponovit ćemo da je Train to Busan (Vlak za Busan) južnokorejski apokaliptični zombi triler iz 2016. godine, redatelja Yeon Sang-hoa. Riječ je o filmu koji je prepoznat kao jedan od najboljih zombi filmova posljednjih godina, s obzirom da je vrlo uspješno začinio već ustajalu celuloidnu formulu klasičnog “zombie flicka”. Tomatometar mu kod kritičara kotira vrlo visoko, s čak 93% na 107 recenzija. Train to Busan dostavlja iznimnu napetost, zastrašujuće elemente, ali i emocionalnu dubinu, a više možete saznati u našoj recenziji.

Svojevrsni nastavak filma Train to Busan – Peninsula najavljen je još u ljeto 2018. godine, a sada smo konačno dobili prve postere i nešto više informacija o radnji. Režiser je ponovo Yeon Sang-ho, koji je još pri najavi filma istaknuo da u nastavku nećemo imati prilike susresti likove iz originala. To je između ostalog zato jer ovo nije klasični nastavak, nego kako je i redatelj opet nedavno potvrdio “to je ekstenzija filma Train To Busan, nakon što se virus proširio na cijeli Korejski poluotok, ali likovi nisu isti.”

Peninsula se odvija kako i naslov postera ukazuje četiri godine nakon događaja iz filma Train To Busan. Korejski poluotok je devastiran i Jung-seok, nekadašnji vojnik koji je uspio pobjeći na vrijeme, sada je dobio u misiju da se vrati, te se neočekivano susreće s preživjelima.

Glavnu glumačku ekipu čine Kang Dong Won, Lee Jung Hyun, Kwon Hae Hyo, Kim Min Jae, Go Kyo Hwan, Kim Do Yoon, Lee Re i Lee Ye Won.

Peninsula u korejska kina stiže na ljeto. Film je već dobio globalnu distribuciju: Sjeverna Amerika (Well Go USA), Francuska (ARP SAS), Latinska Amerika (BF Distribution), Hong Kong (Edko), Tajvan (Movie Cloud), Ujedinjeno Kraljevstvo (Studio Canal), Japan (Gaga Corp), Španjolska (A Contracorriente Films), Njemačka/Benelux (Splendid Film), Australija/Novi Zeland (Purple Plan), Filipini (Pioneer Films), Tajland (Sahamongkol Film), Indija (Kross Pictures) i Singapur/Malezija/Indonezija/Vijetnam (CLOVER Films). Hrvatske očekivano za sada nema na popisu, ali dobre su šanse da ćemo film imati prilike pogledati barem u sklopu festivala Fantastic Zagreb.

Ako ste i vi oduševljeni s Train to Busan, a niste pogledali prikvel u vidu animiranog filma Seoul Station (2016.), onda vam svakako preporučamo da se bacite na gledanje. Noć prije incidenta koji je izrastao iz male pobune, koja se čudovišno širi svijetom, kojim počinju vladati zombiji. Film Kolodvor u Seoulu govori o jednoj noći kada se jednom beskućniku na kolodvoru u Seoulu i odbjegloj djevojci počnu događati velike stvari. Namjera je filma prikazati poziv tih ljudi u pomoć i nas koji taj poziv ignoriramo.

Peninsula

Peninsula

Peninsula

Check Also

Strange New Worlds je trenutno jedina igrana Trek serija s budućnošću, ali novosti nas očekuju uskoro!

Nakon što Discovery završi sa svojom petom i ujedno posljednjom sezonom planirom za početak iduće …

Sweet Tooth: trailer za 2. sezonu Netflixove distopijske serije

Netflix je objavio novi teaser trailer za drugu sezonu serije Sweet Tooth, adaptaciju DC-jevog strip …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics