Pac-Man slavi 35. rođendan, a film “Pixels” pridružuje se slavlju!

 

Pac-Man, jedan od najpoznatijih likova iz video igara svih vremena danas slavi svoj 35. rođendan! Ovoga ljeta upravo će on biti jedan od glavnih likova u nadolazećoj akcijskoj komediji Pikseli pa se studio Sony Pictures pridružuje globalnoj rođendanskoj proslavi koja će poprimiti epske propocije. U gradovima diljem svijeta i na internetu filmska ekipa pridružit će se filmofilima i posebnim gostima kako bi svi zajedno proslavili ovaj jedinstveni događaj uz rođendanske torte i besplatno igranje arkadne igre Pac-Man, a mnogi će gradovi kreirati posebne događaje za sve obožavatelje.

Akcijska komedija Pikseli u domaća kina stiže 23. srpnja. Kao klinci u 80-im godinama prošlog stoljeća, Sam Brenner (Adam Sandler), Will Cooper (Kevin James), Ludlow Lamonsoff (Josh Gad) i Eddie “The Fire Blaster” Plant (Peter Dinklage) su tisućama puta spašavali svijet – u video igrama koje su plaćali 25 centi po igri. Sada će morati spasiti svijet i u stvarnom životu…

Jučer se u Tokiju – gradu u kojem je Pac-Man rođen – tamošnji obožavatelji ušli su u Guinnessovu knjigu rekorda na način da su kreirali najvećeg Pac-Mana napravljenog od ljudi. Događaj se održao na poznatom Tokyo Toweru, a cijelu ceremoniju vodio je glumac Shingo Yanagisawa i popularna komičarka i senzacija s društvenih mreža Naomi Watanabe.

U Chicagu, profesor Toru Iwatani (kreator Pac-Mana) i Bandai Namco Entertainment Inc. nalazit će se na Levelu 257 – potpuno novom restoranu i zgradi u kojoj se nalaze razne zabavne igre koju je izgradila tvrtka Namco USA Inc. po uzoru na Pac-Mana. Tamo će se danas u razdoblju od 19 sati do ponoći održati poseban događaj u stilu 80-ih, a koji će uključivati VIP goste iz svijeta video igara, besplatno igranje igrica uključujući i mogućnost igranja legendarnog 255. i 256. nivoa Pac-Mana, Pac-Manovu rođendansku tortu, izvedbu uživo hit pjesme “Pac-Man Fever” iz 1982. godine autora Jerryja Bucknera iz skupine Buckner & Garcia te osobno pojavljivanje Pac-Mana! Slavlje će se nastaviti i sljedećeg dana uz panele organizirane povodom rođendanskog slavlja, opcije za fotografiranje, nagrade i natjecanja u igrama uz mogućnost igranja protiv legendarnog ‘gamera’ Billa Michella, prvu osobu u povijesti koja je uspjela postići ‘savršen rezultat’ na Pac-Manu.

Diljem Sjeverne Amerike Pac-Manov rođendan bit će proslavljen na čak 75 različitih lokacija, dok će u Velikoj Britaniji Pac-Man svoj rođendan proslaviti na zbilja jedinstven način – on će, naime, biti lansiran u svemir. Posebna GoPro kamera zabilježit će njegovo putovanje. U Španjolskoj će se četiri najveće tamošnje YouTube zvijezde natjecati u igri Pac-Man. Tijekom igranja njihovi vjerni obožavatelji pratit će ih uživo i preko interneta pa bi se ta brojka mogla popeti i na 21 milijun gledatelja. I konačno u Parizu, točnije u Roland Garrosu biti će organizirano posebno fotografiranje sa Serenom Williams (koja nastupa u ‘cameo’ ulozi u filmu Pikseli).

Kreator Pac-Mana, profesor Toru Iwatani izjavio je: “Teško je vjerovati da je prošlo već 35 godina otkad smo stvorili Pac-Mana. Bilo je vrlo uzbudljivo gledati kako ga svijet prihvaća kao jednog od svojih stanovnika. Poput drugih kreatora i mi smo željeli stvoriti nešto trajno, ali Pac-Man je nadišao sva naša očekivanja. Također sam izrazito ponosan što upravo Pac-Man igra jednu od glavnih uloga u nadolazećem filmu Pikseli – specijalni efekti ogromnog Pac-Mana u New Yorku će biti spektakularni i nešto što nikad prije nije viđeno na velikom platnu. Moja rođendanska želja je da Pac-Man nastavi uveseljavati ljude diljem svijeta.”

22052015_pixels_35_01

22052015_pixels_35_02

22052015_pixels_35_03

22052015_pixels_35_04

PIXELS

Check Also

Interview with the Vampire: novi trailer izaziva kompliciranim odnosom Lestata i Louisa!

AMC je objavio novi teaser trailer za nadolazeću seriju Interview with the Vampire, koja nam …

Wednesday: trailer zadirkuje misterijem, kaosom i ubojstvima u Netflixovoj seriji

Netflix je konačno objavio prvi trailer za seriju Wednesday, nadolazeći spin-off filma The Addams Family …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics