Ovaj vikend održava se prva Zagreb Fantasy Konvencija

 

07062016_ZFC_post_01

Prije svega tri tjedna završio je SFeraKon, najveća domaća SF&F konvencija, a ovaj vikend 11. i 12. lipnja pred nama je prva Zagreb Fantasy konvencija koja će se održati u Klubu Buena Vista u Savskoj 120. Kroz ta dva megafantastična dana, imat ćete mogućnost bolje se upoznati sa svijetom J. R. R. Tolkien-a, čija su djela ovogodišnja tema konvencije.

U dvorištu nazvanom Castle Keep očekuje vas prava pravcata kovačnica, ali i razne viteške udruge koje će demonstrirati kako baratati mačem te lukom i strijelom. Da, da, sasvim smo sigurni da će i vama omogućiti da zavitlate mačem ili da barem odapnete koju strelicu. Taberna Historica ponudit će autentičnu srednjovjekovnu hranu pa sendviče slobodno ostavite kod kuće.

Tinkers Lair će također imati specijalni ‘menu’ koji će primarno nuditi predstavljanja i tematska predavanja od kojih izdvajamo:

Subota:
10:30 Ženski likovi u Tolkienovim djelima – Bojana Lubina
13:00 Tolkienova konkurencija: američki fantasy od “Hobita” do “Gospodara prstenova” – Danijel Štriga
14:15 Dugo putovanje od Simerije do vječnosti: Conan barbar u književnosti, stripu i na filmu – Marko Fančović. O Conanu i svim njegovim medijskim inkarnacijama, ponajviše originalnoj budući da će upravo 11. lipnja biti točno 80 godina od smrti tvorca Conana barbara – Roberta E. Howarda.
20:15 Film Iznimna opasnost – Smoking Stereo Films

Nedjelja:
13:15 Ni traga metalnim bikinijima: feminističke junakinje Roberta E. Howarda – Milena Benini. Predavanje će predstaviti neke od najvažnijih junakinja Roberta E. Howarda, s posebnim naglaskom na razliku između uobičajenih medijskih predodžbi o njima i toga kako ih je sam autor zapravo zamislio.
16:00 Mačevi i vračevi prije Tolkiena – najveći pisci fantastike prije pedesetih (lord Dunsany, Robert E. Howard, Fletcher Pratt, Fritz Leiber, Poul Anderson) – Marko Fančović
17:15 Čudotvorni mač – Aleksandar Žiljak

Larp Cave je kao što ime govori posvećena LARP-u. Dva dana moći ćete iskusiti ono najbolje što vam Terrible Creations može ponuditi. Za one koji ne znaju, Terrible Creations je peteročlani kolektiv koji osmišlja, organizira i vodi igre s aktivnim igranjem uloga. Autori su niza LARP-ova igranih kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu. Kolektiv čine Lucija Tancer, Noel Baša, Marko Čavlina, Matija Mihoković i Miroslav Wranka, a za ovaj vikend pripremili su čak šest igara čije se radnje odvijaju u fantazijskom okruženju.

Dwarven Hall će okupirati izlagači sa svojim izložbeno pradajnim štandovima. Ne morate ni pitati, naravno da stižemo tamo sa svojom šarolikom ponudom Inverzijinog webshopa, čak smo posebno za event pribavili i Warcraft figurice. Osim naše malenkosti očekuju vas Algoritam, Stripovi na kvadrat, Karte međuzemlja, Toni Stripovi, Carta Magica, Studio of Art – TYSCA, udruga Star Wars Hrvatska i udruga Valinor i Evenstar (Srbija). U istoj dvorani s izlagačima održat će se i Cosplay natjecanje (subota, 16:15-19:00) u kojem će profesionalni žiri nagraditi pobjednika s čak 3000 kn u novčanoj vrijednosti, a dodijelit će se i značajnije utješne nagrade. U nedjelju će na istom mjestu osvanuti i par kvizova s bogatim fondom nagrada: Geek Kviz – Sara Libernja, Hobbit Kviz – Kulturni Front i LOTR Kviz – Almarenska Družina. Sad kad znate što vas čeka, vrijeme je za pripreme.

World od Gaming ugostit će Blizzard, i ne, ne zezamo vas. Moći ćete isprobati Overwatch, World of Warcraft: Legion i Starcraft. Osim toga imate i mogućnost osvojiti fantastične nagrade: Overwatch igricu za PS4 ili Xbox One, a najsretnijeg očekuje besplatan smještaj i put na Road to BlizzCon! Za sudjelovanje u natječaju potrebno je naravno pohoditi konvenciju, ali i pogledati Warcraft: Početak film i to u razdoblju od 08. do 13. lipnja u Cineplexx kinima. Čuvajte ulaznice i pitajte vaše domaćine na konu kada će izvlačenje.

Dungeon Land će vam omogućiti da se okušate u boardgame ili card game turnirima. Hobbit Hole će pak biti lokacija za sve male hobbite, tako da vas tamo očekuju razne radionice, pričaonice fantastičnih priča i sl.

Cijene ulaznica: 30 kn jednodnevna, 50 kn dvodnevna, 10 kn ulaz na afterparty na kojem će svirati celtic punk/rock band Jolly Rogers (plaćate samo ako nemate ulaznicu za event).
Djeca do 12 godina imaju besplatan ulaz.

07062016_ZFC_plakat

Check Also

ANIME MEETUP uz projekciju filma One Piece Film: Red

Napuna: Zbog velikog interesa dodano je još projekcija! One Piece Film: Red se može pogledati …

Ovog vikenda na Mreži: 08. Konvencija fantastike, igara i znanstvene fantastike FantaSTikon

Godinu dana od prethodnog izdanja, nakon najave i odgode uslijed više sile iz srpnja ove …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics