Počeo je 9. Fantastic Zagreb Film Festival, a danas je na programu Dina pješčani planet

Šumoviti zagrebački Tuškanac postao je najpopularnije mjesto u vrućem gradu i to zahvaljujući Fantastic Zagreb Film Festivalu koji je još jednom okupio brojne fanove žanrovskog filma. Deveto izdanje Fantastic Zagreba svečano je otvoreno uz projekciju filma Arktik koji kritika opisuje kao jedan od najboljih filmova o preživljavanju. Iako je radnja filma smještena u ledenim prostranstvima temperatura nije padala jer se na kino platnu open-air ljetne pozornice uživalo u odličnoj glumi Madsa Mikkelsena.

Veliko mi je zadovoljstvo najaviti 9. izdanje najvećeg žanrovskog filmskog festivala u široj regiji koji i ove godine donosi najnovije svjetske hitove kao i nezaboravne kultne klasike koji su postali zaštitni znak Fantastic Zagreba. Čeka nas 11 dana spektakularnih žanrovskih filmova za filmofile i najširu publiku!“, poručio je Stjepan Hundić, direktor festivala.

Događanja na Ljetnoj pozornici Tuškanac ni ove godine ne nedostaje! Pripremili smo bogat program koji traje puna tri mjeseca, a upravo će Fantastic Zagreb kao najdugovječniji festival koji se održava na Ljetnoj pozornici Tuškanac sa svojih jedanaest projekcija dati poseban doprinos. Ovo je idealna oaza za sve one koji se žele sakriti u šumoviti dio vrućeg Zagreba“, izjavila je Maja Jurić Ivoš, ravnateljica Centra za kulturu i film Augusta Cesarca.

Fantastic Zagreb
9. Fantastic Zagreb Film Festival. Fotografija: Nikola Madunović.

Fantastic je sve do 07. 07. pripremio mnoštvo uzbudljivih filmova, izvrsnih premijera i nezaboravnih kultnih klasika. Na Ljetnoj pozornici Tuškanac projekcije počinju u 21:50 h, a u Kinu Tuškanac gdje program traje od 03. do 07. 07. u 19:00 h.

Najpopularniji program Fantastic Retro i ove godine donosi nezaboravne i spektakularne žanrovske klasike i remek-djela sedme umjetnosti koji slave velike jubileje: Alien – Osmi putnik, Ratnici podzemlja, Terminator, Dina pješčani planet, Divlja horda, Goli u sedlu, Dr. Strangelove ili: Kako sam naučio ne brinuti i zavolio bombu!

Danas je na programu nezaboravni žanrovski klasik iz 1984. godine – Dina pješčani planet (Dune) u režiji neponovljivog Davida Lyncha. “Dina” ove godine slavi 35. godišnjicu, a kako se zadnji puta tražila karta više ovo je prilika koja se ne propušta!

Fantastic Zagreb - Dina pješčani planet

U ostalim programima (Panorama, Japanime, Thrills&Chills, Americana) Fantastic Zagreb donosi najnovije žanrovske hitove među kojima izdvajamo američki indie SF hit Planet nade (Prospect), japansko anime remek-djelo Mirai koje potpisuje veliki Mamoru Hosoda, spektakularan švedski space SF Aniara koji je poharao svjetske festivale i američki dokumentarac Alien: Porijeklo (Memory: The Origins Of Alien) koji govori o tome kako je nastao nezaboravni Alien – Osmi putnik Ridleyja Scotta.

Fantastic Zagreb i dalje je jedini dog friendly festival: dozvolite svom psu da vas dovuče u prirodnu oazu Ljetne pozornice Tuškanac i zajedno besplatno uživajte u filmovima!

Fantastic Zagreb
9. Fantastic Zagreb Film Festival. Fotografija: Nikola Madunović.

Cijene ulaznica:
Za projekcije na Ljetnoj pozornici Tuškanac ulaznice se mogu kupiti na blagajni Ljetne pozornice Tuškanac svaki dan od 20-21:30 h.
Za projekcije u Kinu Tuškanac ulaznice se mogu kupiti na blagajni Kina Tuškanac svaki dan 18:30-19:00 h.
Pojedinačna projekcija: 30 kuna.
Paket ulaznica za 5 filmova: 110 kuna.
Paket ulaznica za 10 filmova: 220 kuna.
Paket ulaznica za sve filmove: 330 kuna.

Kompletan filmski program, i ostale informacije dostupne su na službenoj web stranici festivala.

Check Also

Predstavljen program 12. Fantastic Zagreb Film Festivala

Na Ljetnoj pozornici Tuškanac službeno je predstavljen program 12. Fantastic Zagreb Film Festivala. Vruće ljetne …

Pred vratima je 12. izdanje Fantastic Zagreb Film Festivala!

Čak 44 filma kratkog i dugog metra te filmova virtualne stvarnosti (VR) publika će moći …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics