Otkriven je naslov i poster za Epizodu VIII!

 

Nova epizoda Skywalker sage od danas ima i naslov – “Star Wars: The Last Jedi“. Ova je vijest službeno objavljena na StarWars.com stranici ovoga jutra. Kako tradicija nalaže, s naslovom je izašao i pripadajući poster, koji na prvi pogled ne prikazuje mnogo. No nesumnjivo je da je režiser Rian Johnson (Looper) odlučio ubaciti bar neke naznake radnje u poster, i ostaviti fanovima da u idućim danima, tjednima, mjesecima raspravljaju o potencijalnom značenju.

“The Last Jedi” navodi na zadnjeg Jedija u Galaksiji, dakle Lukea Skywalkera (Mark Hamill) kojega je Rey (Daisy Ridley) srela u zadnjim minutama “The Force Awakens” na planetu Ahch-To. To se slaže s ranijom izjavom Riana Johnsona da će Mark Hamill igrati krucijalnu ulogu u filmu.

Ali nemojmo zaboraviti da se u engleskome jeziku termin “Jedi” piše isto i singularu i pluralu. Tako da bi se naslov mogao referirati na novu generaciju ratnika Sile koji će se pridružiti Lukeu u bitci za Galaksiju. Također, zanimljiv je sam font, koji je umjesto uobičajene zlatno žute pisan crvenom bojom. Da li bi to moglo referirati na uspon Sitha, ili neke nove prijetnje? U ovom trenutku teško je išta reći.

Poster potvrđuje datum premijere filma, u prosincu ove godine, a hrvatskim fanovima “The Last Jedi” mogao bi biti posebno zanimljiv, budući da se dio filma snimao upravo u Dubrovniku.

Scenarij za film također potpisuje Rian Johnson. Producenti su Kathleen Kennedy i Ram Bergman, dok su izvrsšni producenti J.J. Abrams, Jason McGatlin i Tom Karnowski.

Star Wars: The Last Jedi u kina stiže 15. prosinca.

23012017_star_wars_poster

Check Also

Fallout: otkriven je sinopsis i galerija fotki za Amazonovu adaptaciju

Prvi pogled na Amazonovu seriju Fallout smo tehnički dobili još prošle godine kada je objavljena …

Prvi pogled na seriju Agatha: Darkhold Diaries

Prošlo je dosta vremena otkako smo posljednji put vidjeli Agathu Harkness. I proći će još …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics