Star Trek: otkrijte tko će se pridružiti Picardu u njegovoj tajnoj misiji

Iako se serijal o Picardu još nije krenuo snimati, thathashtagshow je objavio prvu postavu serije. Važno je napomenuti da su ovo glasine, ali ovo je portal koji je dobro povezan s ‘insiderima’ u Hollywoodu, i kao u slučaju Marvelovog serijala o Lokiju, vjerojatno su u pravu. Podaci kojima raspolažemo su casting lista, s imenima, ali i kratkim opisom likova. Što daje dovoljno materijala da pretpostavimo kako bi serijal mogao izgledati. Pa da ne duljimo:

Osim Picarda, o kome iz prijašnjih intervjua znamo da će biti drugačiji lik od kapetana kojeg poznajemo, i koji je povezan sa Romulancima, preko svojih diplomatskih aktivnosti, kao i posebne veze sa Spockom i Sarekom; tu je i potpuno nova postava likova koje je po svemu sudeći, Picard okupio za svoju tajnu misiju.

Starton, je specijalist za pozitronske mozgove u ranim tridesetima. Zanimljivo je da se ovaj inženjer boji svemira, što bi moglo dovesti do zanimljivih scena za seriju koja se velikim dijelom odvija u svemiru. On je šarmantan, svjestan svojih slabosti, ali je uz to samopouzdan. Iznimno je uzbuđen oko potencijala za istraživanje tijekom Picardove misije.

Connie, je žena u ranim tridesetima, afroamerikanka. Naglog je temperamenta, ali je također brza i na okidaču za opraštanje. Osim što se mora boriti s gubitkom svog muža, ona se dijelom pridružila Picardovoj misiji da izbjegne smrtnu kaznu na svom matičnom planetu. Ona je plaćenik, pilot koji koristi svoj brod da preveze putnike od i do pojednihih vrijednih artefakata. Njen brod, koji još nije imenovan, je iznimno prekvalificiran za takav posao.

Lawrence je vrlo zgodan muškarac, također u ranim tridesetima, upitnog moralnog kompasa. On je pilot broda koji je Picard odredio za svoju misiju. On je vješt i entuzijastični lopov, ali je ujedno i izuzetno lojalan.

Dr. Smith je prvi zaista zanimljiv lik (budući da tehnički nije čovjek), koji dodatno potvrđuje eru u kojoj se serijal događa. Prema opisu on je nadograđena ili nova verzija EMH iz Voyagera. Opisan je kao hologram koji pomaže posadi tijekom kriznih situacija. Njegove vještine su raznovrsne, od taktičke podrške, znanstvenih istraživanja, do medicinske pomoći i tehničkih popravaka. U tridesetim, ili četrdesetim, ovaj lik je miran, efikasan, i empatičan, iako budući da je hologram, ponekad ima problema u razaznavanju emocionalnih reakcija ostalih članova posade.

Tu je i K’Bar, za sad jedini vanzemaljac u Picardovoj posadi, i najmlađi lik. On je sedamnaestogdišnji Romulanac, i jedino dijete iz većinom ženskog vjerskog reda. K’Bar je majstor ratničkih vještina, koje koristi kao smrtonosno oružje. Također, ovaj Romulanac pati od čestih promjena ponašanja, i živi u trenutku. K’Bar je izuzetno lojalan Picardu, i potpuno je posvećen misiji kojoj pristupa IZUZETNO ozbiljno. Čini se da bi mogli vidjeti romulansku verziju hladnog oružja, budući da se od glumca zahtjeva da se zna mačevati.

Indira je ženski lik, u ranim dvadesetima. Izuzetno inteligentna, i fizički spretna, ali ima problema sa socijalizacijom. Njena inteligencija često postaje teret u komunikaciji s ostalima. Daleko od doma, zahtjevnost misije stavlja izuzetan napor na njezino sazrijevanje. Ona i dalje „traži svoj put u svijetu oko nje“.

Posljednji lik, Alana, je žena u srednjim četrdesetima ili pedesetima. Ona je briljantni analitičar, usprskos njenom alkoholizmu i uživanju droga. Njena ranjivost joj često predstavlja problem, iako je sigurna u sebe, čak i kad je u krivu. Umirovljeni obavještajni agent, vidi zavjere posvuda. A njeni profesionalni i osobni gubici  je konstnatno proganjaju.

Iako sami ovi opisi daju dovoljno materijala za sate debate o samim likovima, oni nam istovremeno daju i naznake moguće radnje. Već od ranije znamo da Picard nije više u Zvjezdanoj floti, a sudeći po njegovoj novoj posadi, biti će na tajnoj misiji, možda diplomatskoj, koja bi mogla uključivati arheologiju – veliku kapetanovu ljubav. Možda najsličnije okolnosti koje smo imali prilike vidjeti u Picardovom prošlom životu, su epizode „The Chase“, koja je uključivala potragu za vrijednim artefaktima, kao i Romulance; ili „Gambit“, u kojoj je Picard djelovao neovisno od Flote, također vezana za arheologiju.

Picardov serijal, koji još nema službeno ime, smješten je dvadeset godina nakon TNG finala, u 2389. godinu. Radnja će biti povezana s uništenjenem Romulusa tijekom Hobus incidenta, i koji je sad službeno Prime kanon. Serijal će imati 10 epizoda, a jedan od režisera je Jonathan Frakes. Prve dvije epizode režira Hanelle M. Culpepper (Star Trek: Discovery, Counterpart, Supergirl, The Flash, Gotham). CBS je izrazio želju za nekoliko sezona serijala, što su potvrdili i glavni glumac, Sir Patrick Stewart kao i jedna od showrunnera Heather Kadin. U kreativnom timu sudjeluje i Pultizerom ovjenčani Michael Chabon. Snimanje serijala počinje u travnju, a premijeru očekujemo na kraju ove godine.

A za službenu potvrdu ove vijesti, pratite Inverziju.

Picard

Check Also

MGM Plus 23. travnja starta s 2. sezonom horor serije From i doku serijom Amityville: An Origin Story

Streaming servis MGM Plus proslavit će pola puta do Noći vještica iliti Halfway to Halloween …

Sweet Tooth: trailer za 2. sezonu Netflixove distopijske serije

Netflix je objavio novi teaser trailer za drugu sezonu serije Sweet Tooth, adaptaciju DC-jevog strip …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics