Otkrijte simpatični kratki SF film Floaters

U dalekoj budućnosti dva svemirska broda susreću se plutajući nad futurističkim, distopijskim gradom, u ovom simpatičnom animiranom kratkom filmu Floaters. No, imaju problem jer oba imaju isti identifikacijski broj, što znači da jedan od njih nije ‘legit’. Redatelji kratkog filma su Joe Roberts i Karl Poyzer. Zanimljiva je i priča iza kratkog filma, koji je nastao kada je Poyzer tijekom lockdowna učio raditi u Blenderu pa je Roberts tada napisao scenarij za Karlove svemirske brodove (ideju je dobio ni manje ni više nego dok je bio pod tušem). Poyzerov brutalni retro umjetnički stil inspiriran je radovima Johna Harrisa i Syda Meada, dok je Joeov humor ukorijenjen u banalnim promatranjima i svakodnevnim ekscentričnostima nadahnutim Armandom Iannuccijem i Jesseom Armstrongom.

Roberts i Poyzer već imaju iza sebe kratki animirani film Kelly koji je prošle godne prošao jako dobro na festivalima.

Visoko na nebu metropole u budućnosti usamljeni svemirski brod suočava se s mnogo većim i zastrašujućim brodom. Kad veći brod upita malog zašto dijele isti identifikacijski broj, nastaje neobična dilema i slijedi dugačka debata…

Glasove su likovima posudili Rachel Stubbings (Whenever You’re Ready, GameFace), Daniel Hoffmann-Gill (Dolittle, Sherlock) i Jake Yapp (NewsWipe, The Now Show).
Kompleksnu i izrazito futurističku, ali retro zvučnu kulisu stvorio je i izmiksao vrlo nadareni Tom Pugh iz Grand Central Recording Studiosa.

Check Also

Sunny: prvi trailer za Appleovu crnohumornu SF triler seriju

Apple TV Plus objavio je prvi, intrigantan trailer za njihovu nadolazeću crnohumornu SF triler seriju …

MGM Plus naručio je tv adaptaciju Kingovog romana The Institute

MGM Plus naručio je seriju The Institute (Institut), adaptaciju romana Stephena Kinga. Iako se o …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics