Otkrijte rusku nadnaravnu seriju Pishcheblok (Пищеблок)!

KinoPoisk HD je objavio da nova serija Pishcheblok/Food block (Пищеблок) stiže već 19. svibnja. Riječ je o ruskoj nadaravnoj seriji od osam epizoda, adaptaciji istoimenog romana autora Alexeja Ivanova. Redatelj serije je Svyatoslav Podgaevsky (Yaga. Nightmare of the Dark Forest), a scenarij potpisuje Alexander Talal (Glaciers, Day Watch).

Radnja se odvija u pionirskom kampu “Petrel” u ljeto 1980. godine. Taman je došlo do nove smjene djece koji se upoznavaju, zabavljaju i sudjeluju u različitim aktivnostima. Međutim, kad padne noć, počinje se događati nešto čudno. Sve se više djece počinje ponašati ekstremno poslušno, a razlog promjene u ponašanju krije se u nečem nadnaravnom…

“Pishcheblok je zasnovan na teoriji memetike Richarda Dawkinsa. Bit memetike je da se svi glavni fenomeni smatraju informacijskim kompleksima. Država, religija, umjetnost, moral su kompleksi ideja, izjava, ponašanja itd. A ti se kompleksi ponašaju poput bioloških sustava. Natječu se međusobno, uništavaju se, bore se za mjesto pod suncem. Tako se, na primjer, šuma i stepa bore jedna protiv druge. Ili mravinjak. Prema Dawkinsu, povijest je borba informacijskih sustava. U Pishchebloku sam opisao interakciju informacijskih sustava. Ima ih troje. Prvi je djetinjstvo, sa svojim horor pričama, zagonetkama, igrama, zakonima, folklorom i svime ostalim. Drugi je kompleks pionir sa svojim zastavama, pjesimicama, kabinama i predstavama. Treći je vampirizam s njegovom krvlju, pravilima i drugim hororima.” – izjavio je Alexej Ivanov.

Pishcheblok je nevjerojatna serija za najširu moguću publiku. Postoji zabavna akcija o vampirima, retro-drama za nostalgičnog gledatelja i, naravno, filozofska parabola o totalitarnom društvu.” izjavio je producent Dmitrij Nelidov.

Glavne uloge tumače Peter Natarov, Daniil Vershinin, Roman Madyanov, Angelina Strechina, Irina Pegova, Sergey Shakurov i Ilya Korobko.

Check Also

Friški trailer i posteri za film Deadpool & Wolverine

20th Century Studios i Marvel Studios objavili su novi trailer i postere za film Deadpool …

Novi pogled na Netflixov film The Platform 2!

Uskoro dolazi vrijeme za povratak u neugodnu stvarnost Netflixovog distopijskog filma The Platform 2 (Platforma …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics