Održana akcija Daruj krv za prijestolje

Više od 570 ljudi darovalo je krv u sklopu akcije “Daruj krv za prijestolje” koju je organizirao HBO u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu. Darivanje je bilo organizirano u Zagrebu od srijede do petka u prostorima HZTM-a (Petrova 3) te u subotu u parku Zrinjevac. U tom periodu ukupno je krv darovalo 579 darivatelja, a pristupilo je čak više od 760 ljudi.

“Željela bi zahvaliti HBO-u jer su potaknuli obožavatelje hit serije da povećaju svijest o važnosti darivanja krvi i pretvore borbu za prijestolje u borbu za one kojima je to najpotrebnije. Rezultati su izvanredni, a posebno nas raduje veliki postotak novih darivatelja koji su potaknuti ovom akcijom.” – izjavila je Doc.dr.sc.prim. Irena Jukić, ravnateljica Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu.

Likovi jedne od najpopularnijih serija u povijesti televizije Igra prijestolja (Game of Thrones) su tijekom prethodnih sedam sezona mnogo puta krvarili u borbi za Željezno prijestolje. U sklopu ove akcije i fanovi su dobili priliku da u susret posljednjoj sezoni koja počinje 15. travnja učine isto i daruju krv. Svi posjetitelji ujedno su mogli sjesti na čuveno Željezno prijestolje koje je ovom prigodom bilo ekskluzivno postavljeno u Zagrebu.

“Daruj krv za prijestolje” dio je globalne HBO akcije darivanja krvi “Bleed For The Throne”, koja će biti realizirana diljem svijeta: u SAD-u, Norveškoj, Švedskoj, Južnoj Africi, Keniji, Gani, Bocvani, Mađarskoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Češkoj, Bugarskoj, Grčkoj, Srbiji i Hrvatskoj.

Temeljena na popularnom fantastičnom serijalu knjiga Georgea R. R. Martina, Igra prijestolja epska je priča o izdaji i plemenitosti smještena u Westeros, gdje ljeta i zime mogu trajati godinama, a samo je žudnja za moći vječna. Premijera posljednje sezone serije Igra prijestolja bit će 15. travnja kada će prva epizoda biti dostupna putem HBO GO usluge, a istog dana će biti emitirana i na HBO kanalu – istovremeno s američkom premijerom u 03.00 h i ponovo u 20.00 h.

Daruj krv za prijestolje - Igra prijestolja

Daruj krv za prijestolje - Igra prijestolja

Daruj krv za prijestolje - Igra prijestolja

Daruj krv za prijestolje - Igra prijestolja

Daruj krv za prijestolje - Igra prijestolja

Daruj krv za prijestolje - Igra prijestolja

Check Also

Snowpiercer: puni trailer za 4. i ujedno posljednju sezonu serije!

Nakon što je prvi teaser objavljen početkom mjeseca AMC je objavio i puni trailer za …

37 godina nakon originalnog filma stiže Spaceballs 2

Amazon MGM Studios razvija nastavak kultne parodije Spaceballs (Svemirske lopte). Producenti projekta su Josh Gad …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics