Od danas je dostupna prva epizoda mini serije “SS-GB” koja je nastala prema istoimenom romanu Lena Deightona

 

Alternativna je prošlost, radnja se odvija 1941., a nacistička Njemačka upravo je osvojila Veliku Britaniju. To je gotovo sve što znamo o projektu na kojemu se radi već mjesecima. Nova BBC-jeva misteriozna špijunska drama SS-GB, temeljena na istoimenom romanu Lena Deightona iz 1978., gledatelje tjera na razmišljanje kako bi izgledao svijet da su kralja zarobili nacisti, kraljica i princeza pobjegle u Australiju, a da su britanski radnici postali radna snaga njemačkih tvorničkih postrojenja. Osim toga, priča pomalo kontroverzno istražuje psihologiju ljudi koji su se aklimatizirali na svakodnevnu prisutnost i kontrolu SS-a.

Radnja prati londonskog detektiva Douglasa Archera koji se nalazi između dvije vatre – s jedne strane mora biti podložan novim šefovima koji pripadaju SS jedinicama, a s druge strane nalazi britanski otpor koji nastoji svrgnuti nove strukture. Odlučan u tome da slijedi zakon i zaštiti one koje voli, Archer, istražujući ubojstvo, nailazi na opasne spletke s globalnim implikacijama.

Scenarij su napisali Neal Purvis i Robert Wade. Autor romana SS-GB je pročitao scenarij prije nego što je produkcija započela te se složio kako je serija na dobrom putu da ekranizira njegove misli.

Glumačku ekipu čine Sam Riley (Maleficent, Pride And Prejudice and Zombies), Kate Bosworth (Still Alice, 90 Minutes In Heaven), Jason Flemyng (The Missing), James Cosmo (Game Of Thrones), Aneurin Barnard (Cilla), Maeve Dermody (Serangoon Road), te Rainer Bock (Inglorious Basterds). Režiju ove ambiciozne mini serije potpisuje nagrađivani njemački redatelj Philipp Kadelbach.

Kod nas premijeru prve epizode možete pogledati na Pickbox servisu.

20022017_SSGB_poster

Check Also

Mrs. Davis: časna sestra bori se protiv umjetne inteligencije u novoj SF seriji Damona Linedlofa

Peacock je objavio puni službeni trailer za SF seriju Mrs. Davis. Serija istražuje svijet u …

Finalni trailer za Super Mario Bros. Film

Danas je objavljen finalni trailer za The Super Mario Bros. Movie odnosno Super Mario Bros. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics