Stigao je očaravajući trailer za Netflixovu seriju The Dark Crystal: Age of Resistance

Netflix je objavio teaser trailer i poster za njihovu nadolazeću seriju The Dark Crystal: The Age of Resistance. Riječ je o prikvelu koji se temelji na kultnom filmu Franka Oza i Jima Hensona (legende lutkarstva te čovjeka koji je svijetu donio Muppete) iz 1982. godine.

Očekuje nas 10 epizoda koje nas ponovo vraćaju u svijet Thra s potpuno novom avanturom. Svijet Thra umire. U njegovom srcu se nalazi “Crystal of Truth”, izvor neizrecive moći. No on je oštećen i iskvaren od zlih Skeksisa, pa se bolest širi zemljom. Kada tri Gelflinga otkriju strašnu istinu iza moći Skeksisa, počinje se odmotavati avantura koja započinje pobunom i borbom za planet…

Izvršni producent i redatelj serije je Louis Leterrier (Now You See Me, The Incredible Hulk). Izvršni producenti su također Halle Stanford i Lisa Henson, kćer Jima Hensona. Scenaristi i suizvršni producenti su Jeffrey Addiss i Will Matthews (Life in a Year) te Javier Grillo-Marxuach (Lost, The 100).

Redatelj serije je još prošle godine obećao kako će jedini digitalni efekti biti zelene pozadine (green screen) kako bi se izbacili lutkari. “To je zapravo stara tehnologija: zelena podloga. Mičemo lutkare koji fizički upravljaju lutkama izvana. No Jim nije imao tu mogućnost u vrijeme snimanja filma. Stoga iako je to već stara tehnika, to je ipak napredak u odnosu na film.”

Znali smo po već objavljenim fotografijama, ali i svima involviranima u projekt da nas sasvim sigurno čeka divna realizacija, no koliko divna to je otkrio tek ovaj netom objavljeni teaser trailer. Jasno je da se nije štedjelo na troškovima, vizuali i lutke su naprosto nevjerojatni.

Glavnim likovima su glasove posudili Taron Egerton (Kingsman) kao Rian, Anya Taylor-Joy (The Witch, Glass) kao Brea, Nathalie Emmanuel (Game of Thrones) kao Deet, Donna Kimball (The Happytime Murders) kao Aughra, Helena Bonham-Carter (The Crown), Eddie Izzard (Ocean’s 13), Natalie Dormer (Game of Thrones), Theo James (The Divergent Series), Shazad Latif (Star Trek: Discovery), Gugu Mbatha-Raw (The Cloverfield Paradox), Alicia Vikander (Ex Machina), Harvey Fierstein (Torch Song), Mark Hamill (Knightfall, Star Wars), Jason Isaacs (The OA), Keegan-Michael Key (Key and Peele), Simon Pegg (Mission Impossible) i Andy Samberg (Brooklyn Nine Nine).

The Dark Crystal: Age of Resistance na Netflix stiže 30. kolovoza.

The Dark Crystal: Age of Resistance

Check Also

Friški trailer i posteri za film Deadpool & Wolverine

20th Century Studios i Marvel Studios objavili su novi trailer i postere za film Deadpool …

Amazonova serija Fallout službeno je obnovljena za 2. sezonu!

Amazon MGM Studios obnovio je postapokaliptičnu seriju Fallout za drugu sezonu. No, i prije nego …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics