Objavljena je glavna glumačka postava i redateljica za prikvel serije Igra prijestolja

Dok nestrpljivo iščekujemo trailer za osmu i ujedno posljednju sezonu serije Igra prijestolja, stigle su nove vijesti vezane uz rane dane Westerosa. Objavljena je glavna glumačka postava, kao i redatelj pilota za nadolazeći prikvel ovog megapopularnog serijala.

Još u listopadu prošle godine smo saznali da će glavnu ulogu u prikvelu tumačiti ni manje ni više nego Naomi Watts (Mullholand Drive, King Kong, Birdman, The Ring, Twin Peaks The Return) kao karizmatična članica visokog društva, koja skriva mračnu tajnu. Dan nakog tog saznanja otkriveno je kako će se glumačkoj ekipi pridružiti i Josh Whitehouse (Poldark) u ključnoj ulozi. Sada znamo i kako se taj niz nastavlja iako na žalost HBO i dalje detalje uz te likove drži podalje od javnosti.

Ostale glavne uloge tumačit će Naomi Ackie (Star Wars: Episode IX), Denise Gough (Guerrilla, Angels in America), Jamie Campbell Bower (Sweeney Todd, Mortal Instruments), Sheila Atim (Harlots), Ivanno Jeremiah (Black Mirror, Humans), Georgie Henley (The Chronicles of Narnia), Alex Sharp (How to Talk to Girls at Parties) i Toby Regbo (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindewald).

S.J. Clarkson (Collateral, Jessica Jones) će režirati pilot, što bi moglo značiti da je Star Trek 4 za sada odložen ili će ići bez nje s obzirom da je upravo ona bila odabrana za režiranje sljedećeg nastavka rebootane franšize. Clarkson će također imati i funkciju izvršne producentice. S Watts u glavnoj ulozi, s Clarkson iza kamere, i s Jane Goldman (X-Men: First Class) kao showrunnericom čini se da je HBO ponešto naučio iz prijašnjih pogrešaka te konačno prepustio ženama da vode glavnu riječ u priči koja u fokusu ima upravo žensku figuru.

George R. R. Martin je također vezan za projekt, u funkciji sutvorca, koscenarista i izvršnog producenta.

Pilot je naručen još u lipnju prošle godine, a bazira se na priči koju su napisali Goldman i Martin. Prikvel je smješten u razdoblje tisućama godina prije događaja iz Igre prijestolja, za koje smo s vremena na vrijeme čuli kao Doba heroja i Duge Noći.

Prema Martinovoj knjizi Age of Heroes je započelo 10000 godina prije događanja u seriji Igra prijestolja. Neka od velikih imena, koja bi mogla biti likovi u novoj seriji su Bran the Builder (koji je osnovao Kuću Stark i nadgledao izradu Zida) i Lann the Clever (koji je osnovao Kuću Lannister). To razdoblje je vodilo u Dugu Noć – zimu koja je trajala cijelu generaciju – i najveći rat protiv Bijelih hodača.

Prikvel Igra prijestolja

Check Also

Megalopolis: prvi, podijeljeni dojmovi o filmu!

Od premijere Megalopolisa koja se održala prije par dana u sklopu Filmskog festivala u Cannesu …

Stranger Things: nove fotke iza kulisa 5. sezone!

Moram priznati da me ne drži hype za petu sezonu Netflixove popularne serije Stranger Things. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics