Star Wars igrana serija iz pera Jona Favreaua imat će budžet od 100 milijuna dolara

Čini se da Disney i Lucasfilm neće štedjeti na budžetu za nadolazeću Star Wars igranu seriju. Još uvijek nije poznato puno detalja vezanih uz seriju, ali prema New York Timesu odvojeno je čak 100 milijuna dolara za prvih deset epizoda koje će za Disneyjev streaming servis napisati, režirati i producirati legendarni Jon Favreau (Iron Man, The Jungle Book). Otprilike 10 milijuna po epizodi je prilično blizu budžeta serija Igra prijestolja i Stranger Things, što znači da smo mirni barem po tom pitanju jer definitvno ulazi u kategoriju najskupljih serija na TV-u.

Radnja za sada neimenovane serije će se odvijati sedam godina nakon događaja filma Star Wars: Return of the Jedi, a prije događaja The Force Awakens. To je vrijeme koje i nije baš bilo istraženo u Star Wars svemiru. Također znamo da će serija uvesti potpuno nove likove, ali i da će koristiti sve izimno napredne tehnologije slične onima koje je Favreau primjenjivao za oživljavanje filma Knjiga o džungli.

“Star Wars je veliki svijet, i Disney želi sa svojim streaming servisom iskoristiti divnu mogućnost da ispriča priču koja se poteže kroz višestruka poglavlja.” – izjavio je Favreau.

Prema članku portala Making Stars Wars stižu za sada neslužbeni detalji vezani o radnji serije. Naime, na osnovu nekih njihovih izvora Making Star Wars smatra da će se glavni dio priče odvijati na planeti Mandalor, koju smo prvi put (u novom kanonu) vidjeli u drugoj sezoni animirane serije The Clone Wars. Radnja je smještena tri godine nakon događaja Epizode VI, kada se Mandalor nalazi u veoma sličnoj situaciji kakva je bila tijekom Ratova klonova. Naime, planeta je u nemirima i pojavile su se dvije frakcije, jedna koja želi da ponosne ratnike s Mandalora vrati svojim slavnim korijenima i druga frakcija koja je miroljubivija i otvorenija galaksiji.

Ova za sada nepotvrđena radnja ne odgovara vremenskoj liniji koju je još prije nekog vremena otkrio sam Favreau. Kao što smo već napisali, po njemu se radnja nadolazeće serije odvija sedam godina nakon Epizode VI, no ostaje mogućnost da su se neki detalji u međuvremenu izmjenili od incijalne najave.

Serija još nema postavljen datum izlaska no zato znamo da će Disneyjeva streaming platforma biti lansirana kasnije 2019. godine, a očekuje se da će upravo ona biti plasirana kao jedna od kapitalaca servisa (uz Marvelovu superherojsku seriju, spinoff seriju smještenu u Monsters, Inc. svemir kao i spinoff seriju High School Musical) koji bi ga trebali popularizirati u vrlo kratkom roku.

Nije naodmet spomenuti da je Lucasfilm nedavno najavio i animiranu Star Wars seriju – Star Wars Resistance. Ona će se odvijati nakon događaja filma Star Wars: The Force Awaken, biti će inspirirana anime stilom, te stiže već ovu jesen.

Check Also

37 godina nakon originalnog filma stiže Spaceballs 2

Amazon MGM Studios razvija nastavak kultne parodije Spaceballs (Svemirske lopte). Producenti projekta su Josh Gad …

Sunny: prvi trailer za Appleovu crnohumornu SF triler seriju

Apple TV Plus objavio je prvi, intrigantan trailer za njihovu nadolazeću crnohumornu SF triler seriju …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics