Otkriveno je kada stiže 8. sezona serije Igra prijestolja te kada kreće produkcija prvog prikvela pilota

HBO nam je konačno odlučio dati do znanja kada možemo očekivati posljednju sezonu kultne fantasy serije Igra prijestolja (Game of Thrones). Istina, znamo već neko vrijeme da zadnjih šest epizoda stiže iduće godine, ali to je sve što smo znali. U sklopu ovotjedne TCA ture Casey Bloys, HBO-ov šef programa je malo razjasnio stvari i najavio da osmu sezonu serije Igra prijestolja možemo očekivati u prvoj polovici 2019. godine. S obzirom da je do sada većina sezona puštana u razdoblju između ožujka i travnja, poprilično je sigurno (iskreno se nadamo) da će tako biti i ovaj puta.

Nadalje Bloys je najavio i da se nadaju kako će prvi prikvel pilota Igre prijestolja krenuti u produkciju 2019. godine, te da su trenutno u fazi traženja redatelja i kasting direktora. Mreža je pilot naručila od scenaristice Jane Goldman (Kingsman: The Secret Service, X-Men: First Class, Kick-Ass) koja će ujedno obnašati i funkciju showrunnera i izvršnog producenta. Na za sada nenaslovljenoj seriji/pilotu u fukciji sutvorca, koscenarista i izvršnog producenta je i sam autor književnog serijala Pjesma leda i vatre George R.R. Martin. Ostali izvršni producenti su Vince Gerardis (Game of Thrones) i Daniel Zelman (Bloodline).

Odvijajući se tisućama godina prije događaja Igre prijestolja, serija je kronika svjetskog poniranja iz zlatnog doba junaka u najmračnije razdoblje. I samo jedna stvar je sigurna: od užasavajućih tajni povijesti Westerosa, do pravog podrijetla Bijelih hodača, misterija Istoka, do Starkovih legendi… to nije priča koju mislimo da znamo.

George R.R. Martin još je nedavno izvjestio da HBO nastavlja razvijati većinu najavljenih spinoffa na kojima rade Max Borenstein, Brian Helgeland, Cary Wray i Bryan Cogman, ali Bloys je sada dao do znanja da su neki od tih projekata mrtvi, dok se samo na nekima nastavlja raditi. Više od toga nije htio komentirati.

Igra prijestolja

Check Also

The Portable Door: prvi trailer za fantasy avanturu baziranu na serijalu Toma Holta

Objavljen je prvi puni trailer za australsku fantasy avanturu The Portable Door, adaptaciju prve knjige …

The Mandalorian: novi poster za 3. sezonu i specijalni promo video!

S obzirom da nas od treće sezone serije The Mandalorian dijeli svega mjesec dana ne …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics