Novi uvid u 2. sezonu iščekivane serije The Handmaid’s Tale

26. travnja na HBO GO stiže iščekivana druga sezona serije The Handmaid’s Tale (Sluškinjina priča) i kako se datum premijere približava tako se otkriva i sve više detalja, a EW je nedavno objavio i galeriju novih fotografija.

Prva sezona serije The Handmaid’s Tale je adaptacija klasičnog romana Margaret Atwood, priči o životu u distopiji Gileada, totalitarnog društva u nekadašnjim Sjedinjenim Američkim Državama. Suočeni s ekološkom katastrofom i oštrim padom nataliteta, Gileadom vlada izopačeni fundamentalizam u svom militariziranom “povratku tradicionalnim vrijednostima”. Gilead je društvo u kojemu nitko nije ne samo sretan, već i zadovoljan, a to nezadovoljstvo proteže se i do razina moćnih. Sve ljudsko je zatrto, emocija nema, sjećanje je zabranjeno, a strast je nešto najgore što čovjek može osjećati. Kao jedna od rijetkih preostalih plodnih žena, Offred je Sluškinja u Zapovjednikovu kućanstvu, jedna iz kaste žena prisiljenih na seksualno ropstvo u posljednjem očajničkom pokušaju da se svijet ponovno napuči. Emmyjem nagrađena dramska serija vraća se s drugom sezonom koja se vrti oko Offredine trudnoće i njezine trajne borbe da oslobodi svoje buduće dijete iz distopijskih užasa Gileada. “Gilead je u tebi”, omiljena je uzrečica tete Lydije. U drugoj sezoni Offred i svi naši likovi borit će se protiv ove mračne istine – ili joj podleći.

Pobuna je neminovna u drugoj sezoni, a izvršni producent Warren Littlefield izjavio je da će posljedice iste biti razarajuće za obje strane. Na vidiku je i neočekivana konfrontacija između Moire (Samira Wiley) i Lukea (O-T Fagbenle) s Waterfordovima (Joseph Fiennes i Yvonne Strahovski) koji će stići u Kanadu na diplomatsku misiju.

Osim glavne protagonistice koju tumači Elisabeth Moss, u drugoj sezoni se svojim ulogama ponovo vraćaju Joseph Fiennes, Yvonne, Strahovski, Samira Wiley, Alexis Bledel, Ann Dowd i Max Minghella. Također stižu i neka nova lica poput onih koja će tumačiti Marisa Tomei, Cherry Jones, Bradley Whitford i Clea DuVall. Scenarist, showrunner i izvršni producent serije je Bruce Miller.

The Handmaid’s Tale možete pratiti putem HBO GO usluge. Svi novi korisnici mogu uslugu isprobati potpuno besplatno tijekom prvog mjeseca korištenja.

The Handmaid’s Tale

The Handmaid’s Tale

The Handmaid’s Tale

The Handmaid’s Tale

The Handmaid’s Tale

The Handmaid’s Tale

The Handmaid’s Tale

Check Also

Friški trailer i posteri za film Deadpool & Wolverine

20th Century Studios i Marvel Studios objavili su novi trailer i postere za film Deadpool …

Novi pogled na Netflixov film The Platform 2!

Uskoro dolazi vrijeme za povratak u neugodnu stvarnost Netflixovog distopijskog filma The Platform 2 (Platforma …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics