Novi trailer za prvi kineski SF blockbuster The Wandering Earth

Nedavno je objavljen punokrvni trailer za kineski SF film The Wandering Earth, koji otkriva ambicioznu avanturu spašavanja Zemlje nakon što znanstvenici otkriju da će se sunce uskoro ugasiti.

Film je baziran na istoimenoj noveli autora Cixina Liua, najpoznatijeg po književnom SF serijalu The Three-Body Problem. The Three-Body Problem predstavlja prvi roman u seriji (nominiran za neke od najprestižnijih žanrovskih nagrada – Nebula, Locus i John W. Campbell), kojeg čine još The Dark Forest i Death’s End, zajedno poznati kao trilogija Remembrances of Earth’s Past. Zanimljivo je da su se kinezi upravo s tom trilogijom probali okušati s visokoprofiliranim žanrovskim filmom, ali je došlo do određenih poteškoća. Najavljeno je čak šest filmova. Snimanje se odigralo još 2015. a prvi film je trebao izaći u srpnju 2016. godine. No u posljednje tri godine datumi su se samo pomicali, što radi velikih očekivanja od vizualnih efekata, što radi restrukturiranja kompanije Yoozoo Pictures koja je i započela projekt. U srpnju ove godine Amazon je pokušao osigurati prava za trilogiju, da bi je pretvorio u visokobudžetnu seriju, no čini se da prava i dalje ostaju u rukama Yoozooa, kako za bilo kakvu potencijalnu tv seriju ili film.

S neizbježnim uništenjem našeg sunca, ljudi su osmislil očajnički plan da sagrade ogromni propeler na samoj Zemlji kako bi potražili novi dom. Da se pripreme na putovanje od 2500 godina, moraju mobilizirati sve resurse da sve presele ispod zemljine površine dok postavljaju mehanizam da Zemlja napusti naš sunčev sustav prije nego bude prekasno…

Režiser prvog visokobudžetnog kineskog SF filma je Frant Gwo. Glavne uloge tumače Qu Chuxiao, Li Guangjie, Ng Man-tat, Zhao Jinmai i Wu Jing. The Wandering Earth su producirali China Film Group i Beijing Jingxi Culture. Kostime, propove, oružja i specijalne efekte za film je odradila WETA.

The Wandering Earth u kineska kina stiže 05. veljače, dok u američka kina dolazi 08. veljače s limitiranim prikazivanjem.

The Wandering Earth

Check Also

Lisey’s Story: Apple je otkrio prvi pogled na adaptaciju Kingovog romana Lisey’s Story

Apple TV+ je konačno objavio prvi pogled na adaptaciju romana Lisey’s Story autora Stephena Kinga. …

Zavirite iza kulisa Netflixove adaptacije stripa Slumberland!

Prvi pogled na Slumberland, Netflixov nadolazeći visokobudžetni fantasy film redatelja Francisa Lawrencea, poznatog po radu …

Web Statistics