Novi trailer za “Rogue One” donosi novu nadu u galaksiju

 

13102016_rogue_one_post_1

“They’re requesting a call sign.”

“It’s uh… Rogue. Rogue One.”

Jučer smo dobili fantastičan klasični Star Wars poster za nadolazeći galaktički spektakl „Rogue One“. A već danas je u našu galaksiju sletio i najnoviji trailer koji objašnjava naziv prvog antologijskog SW filma. Mada se naziv može interpretirati i nešto drukčije, budući da je po najavama režisera Garetha Edwardsa (Monsters, Godzilla), „Rogue One“ svojevrsni pobunjenik, koji odstupa od tradicionalnog sukoba svijetle i tamne strane Sile i donosi novi, osobniji, više down-to-earth prikaz„rata“ u svemir Zvjezdanih ratova.

Od početka, kad je Disney kupio Lucasfilm, izbrisao Expanded Universe i najavio prvi antologijski film novih Zvjezdanih ratova, znali smo da će radnja „Rogue One“ biti vezana za odvažni pothvat šačice pobunjenika da ukradu planove o novom superoružju Imperije, Zvijezdi smrti (zadnji put, ne, to nije onaj za koji su poginuli mnogi Bothanci). Najnoviji trailer nam daje intimniji pogled na glavne likove, Jyn Erso (Felicity Jones) i njenu družinu „otpisanih“. Trailer se fokusira na ono što Jyn Erso čini tako važnom za pobunjenike. Osim veze s njenim ocem Galenom kojega igra Mads Mikkelsen, ona je osoba koja pobunjenicima donosi toliko potrebnu nadu, i inspiraciju, prijeko potrebnu u najmračnijim trenutcima borbe za opstanak.

Također, trailer daje bolji uvid u motive glavnog negativca direktora Orsona Krennica (Ben Medelsohn), ali i na Dartha Vadera (čija će uloga vjerojatno bili kratka ali važna za priču), likove koji utjelovljuju galaktički Imperij i opasnost koju isti predstavlja za pobunjenike i naše junake. U najboljoj maniri Zvjezdanih ratova, trailer obiluje scenama bitaka, na površini egzotičnih planeta, kao i u svemiru, i sve to smješteno u vjerojatno najljepše lokacije ikad prikazane u etabliranom SW kanonu.

I možda najvažnije, trailer ukazuje da bi „Rogue One“ mogao biti titularni pobunjenik. Ima sve elemente koji ga čine SW filmom, dok u isto vrijeme obiluje elementima koji do sad nisu bili prikazani u svemiru Zvjezdanih ratova.

A da li će „Rogue One“ biti taj pobunjenik i protresti SW filmografiju otkrit ćemo 16. prosinca.

13102016_rogue_one_poster

Check Also

Fallout: retro posteri glavnih likova serije!

Prime Video prvi je teaser trailer za seriju Fallout objavio još u prosincu 2023., a …

Apple će ekranizirati kultni roman Neuromancer Williama Gibsona

Apple TV Plus naručio je seriju Neuromancer, adaptaciju istoimenog kultnog i nagrađivanog romana Williama Gibsona, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics