Novi trailer za kratki SF film Fugitive

Objavljen je novi trailer za kratki SF film Fugitive međunarodnog autorskog tima kojeg predvodi Adis Kutkut Billain. Uz trailer lansirana je i web stranica neosarajevo.com na kojoj se nalaze fragmenti futurističke vizije nasljednika glavnog grada Bosne i Hercegovine, kojeg možemo doživjeti i kao zasebnog protagonista filma. Fugitive predstavlja prvi uradak cyberneuro žanra. Riječ je o miksu muzike, zvuka, ilustracije, animacije i priče. Film nastoji dati odgovore na pitanja individualizma, teorije besmrtnosti kroz korištenje tehnologije, te ideje megalopolisa u svijetu orvelijanskog kapitalizma.

Radnja filma smještena je u Neosarajevo, megalopolis podignut na tlu Sarajeva, ali 300 godina u budućnosti.

Za animaciju je bio zadužen tajvanski animator Cheng WeiZhi, 3D modeling potpisuju Geordie Third (Machine Cult) iz Škotske i Tom Crotty iz Australije. Storyboard i ilustraciju odradili su Marko Gačnik, Denis Haračić i Boris Stapić. Scenarist filma je Adis Kutkut Billain koji je također bio zadužen za zvučni dizajn i muziku. Koprodukciju potpisuju kuće Kontraplan, Stechak Studios i Spektroom, a film su podržali Fondacija za kinematografiju Bosne i Hercegovine, FL Studio, Symphony i Kilohearts.

Film će premijeru doživjeti u sarajevskom Meeting Pointu, 25. lipnja, dok će ga globalna publika imati priliku pogledati u srpnju preko Vimeo On Demand servisa. Novi poster ilustrirao je Aleksa Gajić, jedno od najpoznatijih lica europskog stripa.

Fugitive from Billain on Vimeo.

Fugitive

Check Also

Uskoro stiže norveški film Kraken!

Norveški film Kraken trenutno se nalazi u fazi predprodukcije, s planiranim budžetom od 5,3 milijuna …

Constellation: isječak iz Appleove SF triler serije

Apple TV Plus u siječnju je objavio prvi trailer za misterioznu SF triler seriju Constellation, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics