Novi trailer za kratki SF film Fugitive

Objavljen je novi trailer za kratki SF film Fugitive međunarodnog autorskog tima kojeg predvodi Adis Kutkut Billain. Uz trailer lansirana je i web stranica neosarajevo.com na kojoj se nalaze fragmenti futurističke vizije nasljednika glavnog grada Bosne i Hercegovine, kojeg možemo doživjeti i kao zasebnog protagonista filma. Fugitive predstavlja prvi uradak cyberneuro žanra. Riječ je o miksu muzike, zvuka, ilustracije, animacije i priče. Film nastoji dati odgovore na pitanja individualizma, teorije besmrtnosti kroz korištenje tehnologije, te ideje megalopolisa u svijetu orvelijanskog kapitalizma.

Radnja filma smještena je u Neosarajevo, megalopolis podignut na tlu Sarajeva, ali 300 godina u budućnosti.

Za animaciju je bio zadužen tajvanski animator Cheng WeiZhi, 3D modeling potpisuju Geordie Third (Machine Cult) iz Škotske i Tom Crotty iz Australije. Storyboard i ilustraciju odradili su Marko Gačnik, Denis Haračić i Boris Stapić. Scenarist filma je Adis Kutkut Billain koji je također bio zadužen za zvučni dizajn i muziku. Koprodukciju potpisuju kuće Kontraplan, Stechak Studios i Spektroom, a film su podržali Fondacija za kinematografiju Bosne i Hercegovine, FL Studio, Symphony i Kilohearts.

Film će premijeru doživjeti u sarajevskom Meeting Pointu, 25. lipnja, dok će ga globalna publika imati priliku pogledati u srpnju preko Vimeo On Demand servisa. Novi poster ilustrirao je Aleksa Gajić, jedno od najpoznatijih lica europskog stripa.

Fugitive from Billain on Vimeo.

Fugitive

Check Also

Tomb Raider: Amazon radi na novom filmu, igranoj seriji i videoigri!

Amazon je po svemu sudeći odlučio zaigrati na veliko po pitanju Tomb Raidera. Prvo je …

HBO je službeno odobrio 2. sezonu serije The Last of Us!

Čak i ako ne pratite HBO-ovu seriju The Last of Us sigurni smo da ste …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics