Novi trailer za Brightburn produbljuje priču o zlokobnoj verziji Supermana

Sony Pictures je objavio novi trailer i poster za film Brightburn kojeg producira ni manje ni više nego James Gunn (Guardians of the Galaxy). Film je Gunn najavio još prije osam mjeseci: “Prije nekih godinu dana, moj brat Brian, rođak Mark, redatelj David Yarovesky, producent Simon Hatt i ja smo došli na ideju za film koji me uzbudio na način kako ništa osim Guardiansa (Čuvara galaksije) nije već godinama – bilo je osobno, drugačije i perfektno za sadašnje vrijeme. I da bilo je zastrašujuće.”

Što ako se dijete s drugog svijeta pojavi na Zemlji, ali umjesto da postane heroj čovječanstva ispostavi se da je nešto vrlo zlokobno? Brightburn je u suštini horor film koji nudi drugačiju mitologiju Supermana, s porukom da plašteve ne nose samo heroji. Sami trailer oponaša ikonografiju filmova o Supermanu, ali s twistom koji počiva na hororu.

Da je ovo DC-jev film u kojem bi Superman ili netko iz te kategorije zaglibio na drugoj strani, već bi se po starom prokušanom receptu na strani dobra pronašao neki superheroj ili komad dovoljno napredne tehnologije koji bi odgovorio na prijetnju. No Brightburn zapravo više odgovara žanru horora, nego svijetu superheroja pa je prilično nejasno kako će Brandon Breyer biti zaustavljen, ako uopće bude. Koliko za sada znamo ne postoji nitko na svijetu tko ima ni blizu moći poput njegovih, a također nije ustanovljena ni slabost prema kriptonitu. Doduše imali smo prilike čuti ga kako na kraju trailera govori majici kako želi raditi dobro, no sa svim razaranjima koje je uzrokovao i s nikakvim naznakama da mračne sile u njemu slabe teško je povjerovati kako će se uspjeti vratiti na stranu dobra.

Glavne uloge tumače Elizabeth Banks (The Hunger Games), David Denman (Power Rangers), Jackson A. Dunn (Shameless), Matt Jones (Breaking Bad), Meredith Hagner (Search Party), Gregory Alan Williams, Jennifer Holland, i Steve Agee. Režiser filma je David Yarovesky (The Hive), a scenaristi su Brian i Mark Gunn. Osim Jamesa Gunna film producira Kenneth Huang, dok su izvršni producenti Brian Gunn, Dan Clifton, Simon Hatt i Nic Crawley.

“Nikad se neću okrenuti protiv našeg sina.”

Brightburn u kina stiže 24. svibnja 2019. godine.

Brightburn

Check Also

Stigao je prvi teaser trailer za Avatar: The Way of Water!

Nakon više od desetljeća čekanja, trailer za Avatar: The Way of Water (Avatar: Put vode) …

Ming-Na Wen i Esai Morales pridružili su se glumačkoj postavi SF trilera Persephone

Dvoje novih glumačkih imena se pridružilo nadolazećem SF trileru Persephone redatelja Jeffreyja Morrisa. Tako ćemo …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics