HBO je s novim teaserom najavio datum premijere 8. sezone serije Igra prijestolja

U novom teaseru za osmu i ujedno posljednju sezonu serije Igra prijestolja Jon Snow, Sansa Stark i Arya Stark šeću grobnicom Winterfella i slušaju poruke mrtvih članova svoje obitelji – Neda, Catelyn i Lyanne Stark. Kada se svi nađu pred svojim vlastitim kipovima unutar grobnice i prije nego stignu bilo kako reagirati na scenu stupa ledena prijetnja, a Starkovi pokazuju da su spremni na suočavanje…

Iako teaser “Crypts of Winterfell” zapravo ne otkriva ništa konkretno, daje više nego dovoljno za raspravu što je ili što su njegove skrivene poruke. Isto tako teaser je uspio i u jasnom postavljanju tona posljednje sezone serije Igra prijestolja. Njegovu režiju potpisuje David Nutter, koji je osvojio nagradu Emmy za finale pete sezone Igre prijestolja – “Mother’s Mercy”.

Dok Jon Snow prolazi pored kipa Lyanna Stark, čuje se “Moraš ga zaštititi”. To je rečenica koju Lyanna izgovara u finalu šeste sezone Igre prijestolja, kada je natjerala Neda na obećanje da će brinuti o njezinom sinu, odnosno Jonu Snowu aka Aegonu. Kako Jon prolazi, tako pero pada na pod. To je kako se čini ono isto pero koje je Robert Baratheon stavio u ruku Lyanninog kipa još u pilotu. Kasnije u petoj sezoni Sansa u ruku Lyanninog kipa stavlja svijeću, a pero pronalazi na podu. Tako da je vrlo zanimljivo kako u teaseru Lyanna ima pero u ruci, umjesto svijeće!?

Dok Sansa prolazi pokraj kipa Catelyn, čuje se “Sav taj horor koji se dogodio mojoj obitelji. To je sve radi toga što nisam mogla voljeti dijete bez majke”. To su rečenice koje je Catelyn izgovorila Robbovoj ženi Talisi, u trećoj sezoni serije – “Dark Wings, Dark Words”.

Kako Jon dalje prolazi pored kipa Neda, čuje se “Ti si Stark. Možda nemaš moje ime, ali imaš moju krv.”. To je Ned izgovorio još u drugoj epizodi serije “The Kingsroad”, kada je zadnji put vidio Jona. U toj sceni Ned obećaje ispričati Jonu sve o majici kada se vrati, ali za to neće dobiti priliku.

S obzirom da je sve izrečeno u teaseru poveznao s Jonovom pravim identitetom, logično je da će upravo to igrati značajnu ulogu u posljednjoj sezoni serije. No ruku na srce to samo znali i bez samog teasera. Ali sada je bar poznat datum premijere iščekivane 8. sezone serije Igra prijestolja. 14. travnja na HBO-u očekuje nas rat vatre i leda. Također novi teaser je ponudio još jedan trag, pa ukoliko već niste zapazili starost kipova Jona, Sanse i Arye obratite na to pozornost prilikom još jednog gledanja, ili malo podrobnije proučite slike ispod teasera. Nije naodmet primjetiti i nedostatak samo jednog jedinog živućeg Starka – Brana, što već samo po sebi govori možda i dovoljno.

Igra prijestolja 8. sezona

Igra prijestolja 8. sezona

Igra prijestolja 8. sezona

Check Also

Prvi pogled na film The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim

Pripremite se za povratak u Međuzemlje s anime filmom The Lord of the Rings: The …

Arcane: puni trailer za 2. sezonu Netflixove serije!

Za fanove Netflixove serije Arcane danas su stigle gorko-slatke vijesti. Netflix je konačno objavio dugoočekivani …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics