Netflixovoj seriji The Witcher pridružili su se scenaristi Daredevila i Jessice Jones

Vijesti za ekranizaciju popularnog književnog fantasy serijala The Witcher poljskog pisca Andrzeja Sapkowskog i dalje stižu na kapaljku. No uzimamo sve što dobijemo i prilično smo zadovoljni s dosadašnjim razvojem situacije. Danas smo saznali da je otvorena scenaristička soba Netflixove serije The Witcher, a pisci Daredevila i Jessice Jones, Sneha Koorse i Jenny Klein su se pridružile timu, te se čine vrlo uzbuđenima oko toga.

“Ne mogu da zamislim bolji dan. The Witcher soba za pisce je otvorena danas i bila je puna ideja, zezancije, kolačića, kreativnosti, tame, šampanjca i ove urnebesne slike koja to bolje opisuje nego bilo koji grupni selfie koji sam pokušala napraviti.” – Lauren S. Hissrich.

“Super sretna sam što pišem za ovu nevjerojatnu seriju, koju predvodi apsolutno briljantna Lauren Hissrich…” napisala je Jenny Klein na Twitteru. Kleinova je prethodno radila na serijama Jessica Jones, The Tick i Supernatural.

“…Tako sam uzbuđena što sam djelom ove vesele družine.” napisala je Sneha Koorse, čiji prethodni radovi uključuju serije Daredevil, Constantine i The Americans.

Već znamo da je naručeno osam epizoda prve sezone, koja će se snimati u istočnoj Europi, poglavito u Poljskoj. To nam je nakon nedavno održanog Netfixovog eventa u Rimu otkrila autorica serije, showrunnerica, izvršna producentica i scenaristica Lauren Schmidt Hissrich (The West Wing, Parenthood). Istom prigodom je obznanila da je napisala pilot, ali da će joj se za ostale epizode pridružiti još pisaca. Hissrich je obećala da će epizode biti bogate kako akcijom, likovima i pričom, te da neće zastajkivati u pola sezone. Doduše za likove smo znali i ranije da ćemo uz Geralta imati prilike vidjeti Yennefer, Triss Merigold, Ciri, Dandeliona odnosno Jaskiera, Cahira, Regisa, Vilgefortza, Emhyra var Emreisa, Milvu, Lea Bonharta, Angoulême i Borcha Three Jackdawsa.

Prva sezona bavit će se radnjom iz prve dvije knjige, “The Last Wish” i “Sword of Destiny”, a sama serija bi se trebala pojaviti na Netflixu negdje 2020. godine.

Popularna saga The Witcher za sada broji osam romana i zbirka priča prevedenih na dvadesetak jezika. U knjigama “witcheri” su lovci koji razvijaju nadnaravne sposobnosti u mladoj dobi za borbu sa smrtonosnim čudovištima, a glavni lik oko kojeg se odvija radnja je Geralt. Saga je iznjedrila i odličan te iznimno popularan serijal video igara poljskog studija, CD Projekt RED.

Andrzej Sapkowski ima funkciju kreativnog savjetnika na seriji. Ostali izvršni producenti su Sean Daniel (The Mummy franšiza, The Expanse), Jason Brown (The Expanse), Tomek Baginski (The Cathedral, Ambition) i Jarek Sawko (The Fallen Art, Another Day of Life).

Ovo nije prva ekranizacija, knjige su već poslužile kao inspiracija za poljski film “The Hexer” iz 2001. godine, dok je 2002. godine izašla i istoimena poljska serija od ukupno 13 epizoda.

Check Also

Prvi trailer za Rick and Morty: The Anime!

Za sve vas kojima nikada nije dovoljno Ricka i Mortyja Adult Swim je predstavio službeni …

Prvi trailer za Marvelov film Captain America: Brave New World!

Marvel Studios je konačno objavio prvi teaser trailer i poster za Captain America: Brave New …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics