Novi raspored za Fantastic Zagreb i trailer za Mandy u kojem Nicolas Cage kreće u lov na luđake

RLJE Films je objavio prvi službeni trailer za retro akcijski horor Mandy u kojem glavnu ulogu tumači Nicolas Cage. Film je premijeru imao još u siječnju 2018. na Sundance Film Festivalu. Nakon toga se našao na programu još par festivala, te su oni koji su ga imali prilike pogledati uglavnom imali samo riječi hvale, kako za neobičan stil filma tako i za Cageovu izvedbu. Sami trailer već otkriva da ovo nije film za svakoga, stoga ako vas ne privlače otkačeni, psihodelični vizuali i još k tome oni s pozamašnom količinom krvi, onda ovo nije za vas. S druge strane ako ste fan bizarnog, eksperimentalnog, te inače volite Cagea, onda dileme nema, jer to su upravo najjače strane filma. Navodno je Mandy preuzeo primat kada je riječ o do sada najluđem, ali i najboljem filmu Nicolasa Cagea. Treba spomenuti da film trenutno ima ocjenu od čak 97% na stranici Rotten Tomatoes.

Film Mandy je smješten u 1983. godinu. Cage tuači Reda Millera, drvosječu koji zajedno sa svojom djevojkom Mandy živi mirnim životom u šumi. Ali kada sotonski kult i skupina nadnaravnih bića oskvrnu njegov idilični dom, te otmu, i u konačnici ubiju Mandy, Red, prepun bijesa, kreće u krvavi, brutalni osvetnički pohod naoružan sjekirom i motornom pilom.

Mandy je napisao i režirao Panos Cosmatos (Beyond the Black Rainbow), a uz famoznog Nicolasa Cagea (Mom & Dad, Leaving Las Vegas) ostale uloge tumače Andrea Riseborough (Birdman, Battle of the Sexes), Linus Roache (Homeland, Vikings), Ned Denny (Peaky Blinders, The Women in Black 2: Angel of Death), Olwen Fouéré (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, The Survivalist), Richard Brake (The Death of Stalin, 31) i Bill Duke (Predator, Commando).

Službena američka premijera filma će se održati 14. rujna, no domaća publika će imati prilike pogledati Mandy mnogo ranije, odnosno 07. srpnja u sklopu programa Fantastic Zagreb Film Festivala.

Otvaranje Fantastic Zagreb Film Festivala prebačeno je zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta na subotu, 30. lipnja i to s filmom Halloween (Noć vještica, 1978.) u 21:15 h na ljetnoj pozornici Tuškanac. S obzirom na promjene došlo je i do izmjena drugih projekcija u sklopu festivala pa svakako provjerite novi raspored 2018.fantastic-zagreb.com.

Mandy

Check Also

Natječaj za SF/F/H zbirku Priče o karateu (FFK 2020.)

Natječajem se traže priče iz žanrovskog spektra znanstvene fantastike – fantasyja – nadnaravnog horora koje …

Natječaj FEKP-a za kratku priču: Vizije budućnosti

Festival europske kratke priče i ove godine raspisuje natječaj za kratku priču, i to u …

Web Statistics